Οικονομία

Αυτά είναι τα πρώτα νομοσχέδια της κυβέρνησης

Αυτά είναι τα πρώτα νομοσχέδια της κυβέρνησης Αυτά είναι τα πρώτα νομοσχέδια της κυβέρνησης
Αυτά είναι τα πρώτα νομοσχέδια της κυβέρνησης Ολοκληρώθηκε η έκτακτη σύσκεψη που είχε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με το οικονομικό επιτελείο το μεσημέρι της Παρασκευής.Σύμφωνα με πληροφορίες, συζητήθηκαν τα πρώτα νομοσχέδια που θα είναι η ρύθμιση των δόσεων για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές και η προστασία της πρώτης κατοικίας.

Στις 19:30 το απόγευμα της Παρασκευής, θα πραγματοποιηθεί Υπουργικό Συμβούλιο με θέμα το κυβερνητικό έργο της επόμενης εβδομάδας.

Σήμερα ή αύριο θα συγκληθεί το κυβερνητικό συμβούλιο, από το βήμα του οποίου, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, θα ανακοινώσει τα παραπάνω νομοθετήματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός στην ομιλία του θα ανακοινώσει  τις 6 πρώτες πρωτοβουλίες της κυβέρνησης. Αυτές είναι:

Νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση   

Νομοσχέδιο για την Προστασία Α' κατοικίας

Νομοσχέδιο για την ΕΡΤ

Νομοσχέδιο για τις Ληξιπρόθεσμες οφειλές,

Νομοσχέδιο για τη Φοροδιαφυγή

Έναρξη των διαδικασιών για την σύσταση Εξεταστικής για το πώς μπήκαμε στο Μνημόνιο.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, ο υπουργός Οικονομικών Γ. Βαρουφάκης, ο υπουργός Οικονομίας Γ. Σταθάκης, ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Λαφαζάνης, η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Ν. Βαλαβάνη και ο αναπληρωτής υπουργός Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων Ευκλείδης Τσακαλώτος και Λαφαζάνης.