Οικονομία

Με νέες αντικειμενικές αξίες ο φόρος ακινήτων «αντικαταστάτης» του ΕΝΦΙΑ

Με νέες αντικειμενικές αξίες ο φόρος ακινήτων «αντικαταστάτης» του ΕΝΦΙΑ Με νέες αντικειμενικές αξίες ο φόρος ακινήτων «αντικαταστάτης» του ΕΝΦΙΑ
Με νέες αντικειμενικές αξίες ο φόρος ακινήτων «αντικαταστάτης» του ΕΝΦΙΑ Ο νέος φόρος ακινήτων που θα αντικαταστήσει τον ΕΝΦΙΑ μετά την κατάργηση του θα υπολογιστεί με τις νέες αντικειμενικές αξίες που θα οριστούν το επόμενο διάστημα» Αυτό έκανε γνωστό η αναπληρώτρια υπουργός οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη με δηλώσεις της στο MEGA.

Η μεσαία τάξη δεν πρέπει να ανησυχεί ότι θα με τον νέο φόρο ακινήτων φορολογηθεί υψηλότερα, ανέφερε η κ. Βαλαβάνη και τόνισε ότι άποψή της είναι πως δεν πρέπει να φορολογηθούν τα αγροτεμάχια

Αναφορικά με τις αλλαγές στο ΦΠΑ, υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει άμεσα στο πλάνο της κυβέρνησης. Απέκλεισε δε το ενδεχόμενο να αυξηθεί ο φόρος στα τσιγάρα και τα ποτά. "Υπάρχει ήδη 89% επιβάρυνση στο τσιγάρο, δεν νομίζω ότι υπάρχει περιθώριο", υπογράμμισε.

Για την φοροδιαφυγή, υπογράμμισε ότι θα πρέπει να υπάρξει χρόνος ώστε να δημιουργηθούν οι μηχανισμοί που θα πιάσουν τους μεγάλους φοροφυγάδες.

Στο δεύτερο μισό της χρονιάς θα είναι έτοιμο το φορολογικό νομοσχέδιο, ανέφερε.