Οικονομία

Μέτρα για την τραγελαφική κατάσταση στο ΙΚΑ με τα βιβλιάρια υγείας

Μέτρα για την τραγελαφική κατάσταση στο ΙΚΑ με τα βιβλιάρια υγείας Μέτρα για την τραγελαφική κατάσταση στο ΙΚΑ με τα βιβλιάρια υγείας
Μέτρα για την τραγελαφική κατάσταση στο ΙΚΑ με τα βιβλιάρια υγείας Ένταση αλλά και επεισόδια έγιναν στο ΙΚΑ Παγκρατίου σήμερα το πρωί όταν δεκάδες ασφαλισμένοι προσπάθησαν να πάρουν χαρτάκι προτεραιότητας από το ειδικό μηχάνημα που υπήρχε στον 5ο όροφο του κτιρίου. Οι υπάλληλοι κάλεσαν την αστυνομία. Πρωτοβουλίες για να μην υπάρχουν αυτά τα φαινόμενα θα ανακοινώσει ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Στρατούλης

Ειδικότερα ασφαλισμένοι πήγαν στο υποκατάστημα από τις 11 χθες το βράδυ και έκαναν τρεις αυτοσχέδιες λίστες, μια για παροχές, μια για μητρώο και μια για συντάξεις, ώστε να μπορέσουν μόνοι τους να τηρήσουν μια σειρά.

Οι ασφαλισμένοι που έφθασαν νωρίς το πρωί δε δέχθηκαν τις αυτοσχέδιες λίστες των... νυχτερινών και όταν άνοιξαν οι πόρτες του οργανισμού "εισέβαλλαν" πάνω από 100 άνθρωποι, όπως είπε ασφαλισμένος στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA, προκειμένου να πάρουν σειρά προτεραιότητας. Μάλιστα στην προσπάθειά τους αυτή έσπασαν το ειδικό μηχάνημα ενώ κάποιοι ήρθαν και στα χέρια, ανέφερε. Οι υπάλληλοι φοβήθηκαν για την ασφάλειά τους και κάλεσαν την αστυνομία.

Έχουν ήδη δρομολογηθεί διαδικασίες, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελαρίδης βλέποντας τις σκηνές από το ΙΚΑ Παγκρατίου. "Εντός της ημέρας ο κ. Στρατούλης θα αναλάβει πρωτοβουλίες για να σταματήσει επιτέλους αυτή η κατάσταση που μας προσβάλλει όλους" ανέφερε.