Οικονομία

Τσίπρας: Η ευθύνη στην ΕΚΤ εαν δεν βγάλει την θηλιά απο την χώρα

Τσίπρας: Η ευθύνη στην ΕΚΤ εαν δεν βγάλει την θηλιά απο την χώρα Τσίπρας: Η ευθύνη στην ΕΚΤ εαν δεν βγάλει την θηλιά απο την χώρα
Τσίπρας: Η ευθύνη στην ΕΚΤ εαν δεν βγάλει την θηλιά απο την χώρα Την επιθυμία της Ελλάδας να χρηματοδοτήσει το χρημαδοτικό κενό της κυβέρνησης μέσω της έκδοσης εντόκων γραμματείων επανέλαβε μιλώντας στο Spiegel ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, τονίζοντας πως αν η ΕΚΤ δεν συμφωνήσει σε αυτό θα έχει πάρει επάνω της μια μεγάλη ευθύνη

«Θέλουμε να αυξήσουμε το όριο στα έντοκα. Εάν η ΕΚΤ δεν μας αφήσει θα έχει μεγάλη ευθύνη για ό,τι γίνει» τόνισε αναφερόμενος στο χρηματοδοτικό κενό. Ο Αλέξης Τσίπρας προειδοποίησε ότι δεν αποκλείεται να ξαναζήσουμε το θρίλερ που είχαμε στο τέλος Φεβρουαρίου με την παράταση.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός αφού υπογραμμίζει ότι η Ελλάδα έχει ακόμη τη «θηλιά» της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας «γύρω από το λαιμό της» δηλώνει κατηγορηματικά πως δεν επιθυμεί η Ελλάδα να φύγει από την ευρωζώνη «επειδή αγαπώ την Ευρώπη».

Τόνισε ακόμη ότι ζήτησε από όλους τους υπουργούς του λιγότερα λόγια και περισσότερες πράξεις. Σημειώνεται ότι νωρίτερα έφτασε στο Eurogroup η λίστα με τις 7 μεταρρυθμίσεις που προτείνει ο Βαρουφάκης.

δείτε εδώ τις μεταρρυθμίσεις