Οικονομία

ΓΣΕΕ: Διάσκεψη για τον κοινωνικό διάλογο στην ΕΕ

ΓΣΕΕ: Διάσκεψη για τον κοινωνικό διάλογο στην ΕΕ ΓΣΕΕ: Διάσκεψη για τον κοινωνικό διάλογο στην ΕΕ
ΓΣΕΕ: Διάσκεψη για τον κοινωνικό διάλογο στην ΕΕ Να αποκατασταθεί ο εθνικός κοινωνικός διάλογος, τόνισε η ΓΣΕΕ, κατά τη διάρκεια διάσκεψης που πραγματοποιήθηκε για το θέμα στις Βρυξέλλες. Στη διάσκεψη με θέμα «ένα νέο ξεκίνημα για τον κοινωνικό διάλογο», συμμετείχαν μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν-Κλόντ Γιούνκερ και ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σούλτς.

Ο γγ της ΓΣΕΕ, Νίκος Κιουτσούκης, ο οποίος μετείχε στη διάσκεψη ως μέλος της αντιπροσωπείας της Συνομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Συνδικάτων, τόνισε ότι ο κοινωνικός διάλογος έχει αξία όταν παράγει αποτελέσματα και κάνει τη διαφορά στην πράξη και όχι στα χαρτιά.

Συμπερασματικά, διαπιστώθηκε ότι η Ευρώπη αναδεικνύει τη σπουδαιότητα της συλλογικής διαπραγμάτευσης και τους κοινωνικού διαλόγου, γεγονός που προκύπτει κυρίως από τις δεσμεύσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεσμεύθηκε να ενισχύσει το διάλογο με τους κοινωνικούς εταίρους ενώ τα Ευρωπαϊκά συνδικάτα ζήτησαν μεταξύ άλλων  και τη μεγαλύτερη συμμετοχή των κοινωνικών εταίρων στις Ευρωπαϊκές πολιτικές που επηρεάζουν την απασχόληση και την αγορά εργασίας, τις συνθήκες εργασίας και το βιοτικό επίπεδο