Ελλάδα

Απόφαση για 24ωρη Γενική Απεργία - Τι λένε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ

Απόφαση για 24ωρη Γενική Απεργία - Τι λένε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ
Σε 24ωρη γενική απεργία μέσα στον Νοέμβριο προσανατολίζονται ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ: Οι χθεσινές ανακοινώσεις

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ κάνοντας λόγο για ανάγκη πανεργατικής - πανυπαλληλικής απεργίας απέναντι στην ανάλγητη οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, αποφάσισε την Τρίτη την πραγματοποίηση 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης μέσα στον Νοέμβρη, προτείνοντας σε όλους τους φορείς ως ημερομηνία την Τετάρτη 13/11.

Στην σύντομή ανακοίνωσή της, η Επιτροπή παραπέμπει στις 10 Οκτωβρίου όποτε θα συνεδριάσει το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ για την οργάνωση της απεργιακής κινητοποίησης.

Από την πλευρά της, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ συνεδρίασε χθες με αντικείμενο την ακρίβεια, τη στεγαστική κρίση και το ζήτημα των συλλογικών συμβάσεων εργασίας.

«Η Ε.Ε. αποφάσισε τη συνέχιση των δράσεων του προηγούμενου διαστήματος σε όλη τη χώρα δίνοντας έμφαση στο λεκανοπέδιο της Αττικής και σε άλλες μεγάλες πόλεις και χώρους εργασίας. Οι δράσεις και η νέα καμπάνια κατά της ακρίβειας και της στεγαστικής κρίσης θα εκτυλιχθεί το αμέσως επόμενο διάστημα και θα κορυφωθεί με 24ωρη Πανελλαδική Απεργιακή Κινητοποίηση τον ερχόμενο Νοέμβριο», σημειώνει σε ανακοίνωσή της, διευκρινίζοντας πως η ακριβής ημερομηνία της απεργίας θα συζητηθεί σε συνεδρίαση της ολομέλειας του Διοικητικού Συμβουλίου, το οποίο θα λάβει και τις τελικές αποφάσεις.

«Η Κυβέρνηση δεν έχει δώσει καμία ουσιαστική απάντηση για τη δημοκρατική επαναρρύθμιση των εργασιακών σχέσεων και του Συλλογικού Εργατικού Δικαίου. Δεν έχει καταφέρει να ελέγξει την αισχροκέρδεια που πυροδοτεί την ακρίβεια και υποβαθμίζει διαρκώς την αγοραστική δύναμη των πολιτών και το βιοτικό τους επίπεδο. Τα δε μέτρα που λαμβάνει για την αντιμετώπιση της κρίσης στέγασης, αναδεικνύονται ως η βασική αιτία αύξησης των τιμών στην αγορά ακινήτων και στα ενοίκια.

»Διεκδικούμε Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας για τους ανυπεράσπιστους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα και ταυτόχρονα τη διευκόλυνση σύναψης και επέκτασης των κλαδικών και ομοιοεπαγγελματικών συλλογικών συμβάσεων εργασίας, με αυξήσεις και όρους που να ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες των μελών μας. Απαιτούμε άμεσα μέτρα κατά της ακρίβειας, φθηνή και ποιοτική στέγη για όλους», καταλήγει η ανακοίνωση.