Οικονομία

«Μαχαίρι» στις πρόωρες συντάξεις προαναγγέλλει η Παναρίτη

«Μαχαίρι» στις πρόωρες συντάξεις προαναγγέλλει η Παναρίτη «Μαχαίρι» στις πρόωρες συντάξεις προαναγγέλλει η Παναρίτη
«Μαχαίρι» στις πρόωρες συντάξεις προαναγγέλλει η Παναρίτη Η σύμβουλος του υπουργού Οικονομικών κ. Παναρίτη, σε ομιλία της το βράδυ στο Deree, έδωσε μια εικόνα για τους ελεγκτές και το κλίμα που διεξάγεται η διαπραγμάτευση ενώ έκανε γνωστό ότι στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης βρίσκεται και θέμα περικοπών των πρόωρων συντάξεων

Μας αντιμετωπίζουν απαξιωτικά, είπε, «ίσως γιατί μας είχαν πιάσει αδιάβαστους το 2010». Είπε ακόμη ότι οι εκπρόσωποι της Κομισιόν στις διαπραγματεύσεις είναι ένα συνονθύλευμα γραφειοκρατών, ενώ για τα στελέχη της ΕΚΤ τόνισε ότι είναι τραπεζίτες που έχουν στο νου τους μόνο τα νούμερα και τους προϋπολογισμούς για τα δάνεια που έχουν να δώσουν. Οι δε εκπρόσωποι του ΔΝΤ «είναι οι πλέον αμετακίνητοι, καθώς ξέρουν τι ζητούν και επιμένουν μέχρι να το πάρουν».  

Η σύμβουλος του υπουργού Οικονομικών κατέστησε σαφές ότι στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης βρίσκεται και θέμα περικοπών των πρόωρων συντάξεων – ένα θέμα, πάντως, που είχε ενταχθεί και στην πρώτη «λίστα Βαρουφάκη» μετά την συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου.

Παράλληλα, ανέφερε ότι τα στελέχη της Κομισιόν είναι ένα συνονθύλευμα γραφειοκρατών και εκείνα της ΕΚΤ τραπεζίτες που έχουν στο νου τους μόνο τα νούμερα, ενώ δήλωσε ότι το πρωτογενές πλεόνασμα του 2014 κλείνει στο 0,6% του ΑΕΠ και όχι στο 1,5% του ΑΕΠ που ήταν ο στόχος.