Οικονομία

Ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε εργαζόμενους στα ναυπηγεία Ελευσίνας

Ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε εργαζόμενους στα ναυπηγεία Ελευσίνας Ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε εργαζόμενους στα ναυπηγεία Ελευσίνας
Ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε εργαζόμενους στα ναυπηγεία Ελευσίνας Παροχές υγειονομικής περίθαλψης, χωρίς την προϋπόθεση συμπλήρωσης ημερών ασφάλισης, θα χορηγηθούν στους εργαζόμενους στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος και στα Ναυπηγεία Ελευσίνας καθώς και στα μέλη της οικογένειας τους.

Σύμφωνα με τροπολογία που κατατέθηκε νωρίτερα σήμερα, στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας για την ανθρωπιστική κρίση, τονίζεται ότι η κάλυψη στο ΙΚΑ για παροχές υγειονομικής περίθαλψης σε είδος χωρίς προϋποθέσεις ημερών ασφάλισης για το διάστημα από 1-3-2009 έως 28-2-2013, αλλά και για το διάστημα από 1-3-2013 έως 28-2-2015, γινόταν στις παραπάνω περιπτώσεις εφόσον οι δικαιούχοι συμπλήρωναν 50 ήμερες ασφάλισης. Επειδή όμως διαπιστώθηκε ότι πολλοί εργαζόμενοι στις επιχειρήσεις αυτές αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα υποαπασχόλησης ή ανεργίας, με συνέπεια να αδυνατούν να συγκεντρώσουν ακόμα και αυτόν τον ελάχιστον απαιτούμενο αριθμό ημερών ασφάλισης, θεσπίστηκε η συγκεκριμένη διάταξη. Το διάστημα που θα ισχύει η κάλυψη στο ΙΚΑ για παροχές υγειονομικής περίθαλψης σε είδος, χωρίς την προϋπόθεση συμπλήρωσης ημερών ασφάλισης είναι από 1-3-2015 έως 29-2-2016.

Στην ίδια διάταξη, για το ίδιο χρονικό διάστημα, προτείνεται να υπάρξει κάλυψη για παροχές υγειονομικής περίθαλψης σε είδος, στους ασφαλισμένους του του Τομέα Νομικών και του Τομέα Υγειονομικών του ΕΤΑΑ, οι οποίοι έχουν απολέσει την ασφαλιστική τους ικανότητα λόγω οφειλών στον ασφαλιστικό τους φορέα. Τονίζεται ότι η κάλυψη πρέπει να γίνει με τις ίδιες προϋποθέσεις με τις οποίες καλύπτονται και τα αντίστοιχα πρόσωπα του έτερου των Τομέων του ΕΤΑΑ (ήτοι του Τομέα Μηχανικών και Εργοληπτών Δημοσίων Έργων).