Οικονομία

Δ. Στρατούλης: Πολιτικές οι ευθύνες για τις μελέτες που «έκοψαν» τις συντάξεις

Δ. Στρατούλης: Πολιτικές οι ευθύνες για τις μελέτες που «έκοψαν» τις συντάξεις Δ. Στρατούλης: Πολιτικές οι ευθύνες για τις μελέτες που «έκοψαν» τις συντάξεις
Δ. Στρατούλης: Πολιτικές οι ευθύνες για τις μελέτες που «έκοψαν» τις συντάξεις Κανένα κίνδυνο δεν διατρέχουν τα αποθεματικά των Ασφαλιστικών Ταμείων, από τυχόν μετατροπή τους σε κρατικά ρέπος, επισήμανε νωρίτερα με δηλώσεις του ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, κ. Δημήτρης Στρατούλης.

Επανέλαβε δε ότι είναι ευθύνη των διοικήσεων των Ταμείων, αν θα επιλέξουν ως επένδυση τα ρέπος του Δημοσίου, με καλύτερο επιτόκιο από αυτό των Τραπεζών, ή όχι. Σε ό,τι αφορά την κριτική που ασκείται από τη ΝΔ, ο κ. Στρατούλης σημείωσε με νόημα, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα 99,5, ότι καλό θα ήταν να προσέχουν τα στελέχη της τι λένε, γιατί φέρουν ευθύνη για τη μείωση των αποθεματικών από τα 30 δις ευρώ, που ήταν το 2012, στα 3,5 – 4,5 δις ευρώ που είναι σήμερα.

Σχετικά με τις συντάξεις, ο υπουργός ξεκαθάρισε ότι είναι διασφαλισμένο μέχρι και το τελευταίο ευρώ, και πρόσθεσε ότι πρέπει να επανέλθει σε παλαιότερα επίπεδα, η κρατική χρηματοδότηση και όχι να αυξηθούν οι ασφαλιστικές εισφορές.

Επανερχόμενος στο θέμα των αναλογιστικών μελετών, ο κ. Στρατούλης επανέλαβε ότι υπάρχουν «πολιτικές ευθύνες από τις μνημονιακές κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ», που προσπάθησαν έτσι να δικαιολογήσουν τις «σφαγιαστικές μειώσεις συντάξεων, που έκαναν». «Ήθελαν ένα επιστημονικό επίχρισμα», κατέληξε ο κ. Στρατούλης.