Οικονομία

Δημιουργία ιχθυόσκαλας στο Ηράκλειο Κρήτης

Δημιουργία ιχθυόσκαλας στο Ηράκλειο Κρήτης Δημιουργία ιχθυόσκαλας στο Ηράκλειο Κρήτης Φωτογραφία: Δημιουργία ιχθυόσκαλας στο Ηράκλειο Κρήτης
Δημιουργία ιχθυόσκαλας στο Ηράκλειο Κρήτης Στη μεταφορά της ιχθυαγοράς από την οδό Καρτερού και στη δημιουργία ιχθυόσκαλας στο Ηράκλειο προχωρεί ο δήμος της πόλης προκειμένου να αποσυμφορηθεί το κέντρο του Ηρακλείου.

Για τον σκοπό αυτό πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη στον δήμο όπου σε πρώτη φάση αποφασίσθηκε να ξεκινήσουν άμεσα οι διαδικασίες για τη μεταφορά της χονδρικής αγοράς αλιευμάτων σε χώρο που θα παραχωρήσει ο Οργανισμός Λιμένος Ηρακλείου. Ακόμη, αποφασίσθηκε να προχωρήσει ένας ολοκληρωμένος σχεδιασμός για την δημιουργία ιχθυόσκαλας στο Ηράκλειο.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Αγροτικής Ανάπτυξης, Πέτρο Ινιωτάκη, είναι έλλειμμα για το Ηράκλειο να μην υπάρχει οργανωμένη ιχθυαγορά και ο δήμος θα κινήσει όλες τις διαδικασίες για την δημιουργίας της.

Όπως σημείωσε ο κ. Ινιωτάκης, ο ΟΛΗ δέχτηκε να παραχωρήσει χώρο προκειμένου να αντιμετωπιστεί άμεσα το χρόνιο πρόβλημα της παρουσίας ιχθυαγοράς στην οδό Καρτερού στο κέντρο της πόλης και να γίνει μεταφορά των χονδρεμπόρων αλιευμάτων σε άλλες εγκαταστάσεις ώστε να σταματήσει η όχληση των περιοίκων.

Παράλληλα, επεσήμανε ότι θα ξεκινήσει άμεσα η εκπόνηση οικονομοτεχνικής μελέτης που θα καταδείξει τι χρειάζεται το Ηράκλειο και σε τι μέγεθος για να προχωρήσει η Ιχθυόσκαλα.