Οικονομία

ΟΑΕΔ: Διασφαλισμένες οι πληρωμές παρά την διάθεση των αποθεματικών

ΟΑΕΔ: Διασφαλισμένες οι πληρωμές παρά την διάθεση των αποθεματικών ΟΑΕΔ: Διασφαλισμένες οι πληρωμές παρά την διάθεση των αποθεματικών
ΟΑΕΔ: Διασφαλισμένες οι πληρωμές παρά την διάθεση των αποθεματικών Το ΔΣ του ΟΑΕΔ, αποφάσισε να μετατρέψει ταμειακά διαθέσιμα ύψους 120 εκατ. ευρώ σε κρατικά ρέπος. Η απόφαση πάρθηκε νωρίτερα σήμερα, κατά τη διάρκεια έκτακτης συνεδρίασης και έτσι ουσιαστικά ο ΟΑΕΔ ανοίγει Λογαριασμό

Ταμειακής Διαχείρισης στην Τράπεζα της Ελλάδος, όπως επίσης και για τον κλάδο Λογαριασμού Κοινωνικής Πολιτικής. Σκοπός της απόφασης, όπως τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση, είναι η μεταφορά εκείνων των κεφαλαίων τα οποία δεν είναι προς επένδυση, ούτε προς άμεση διάθεση, καθώς και κεφάλαια όσων λογαριασμών του ΕΣΠΑ δεν είναι –επίσης- προς άμεση διάθεση, σύμφωνα με τις υποδείξεις του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους και του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Στο πλαίσιο αυτό αποφασίστηκε με ψήφους 10 υπέρ, 1 κατά (ΠΑΜΕ) και 3 παρόν (ΓΣΕΕ) να μεταφερθούν στην Τράπεζα της Ελλάδος ποσά ύψους 120 εκατ. ευρώ από λογαριασμούς εμπορικής τράπεζας, επιδιώκοντας απόδοση που υπερβαίνει το 2% ετησίως. Το ποσό αυτό αποτελεί τμήμα των ταμειακών διαθεσίμων του ΟΑΕΔ, που ανέρχονται στα 341 εκατ. ευρώ και τα οποία δεν είναι προς επένδυση, ούτε προς άμεση διάθεση για την εξυπηρέτηση τρεχουσών αναγκών του Οργανισμού.

Μετά την ολοκλήρωση της έκτακτης συνεδρίασης των μελών του διοικητικού συμβουλίου, η Διοικήτρια του ΟΑΕΔ κυρία Μαρία Καραμεσίνη δήλωσε: «Η απόφαση για τοποθέτηση μέρους των διαθεσίμων του ΟΑΕΔ στους ειδικούς λογαριασμούς διαχείρισης της Τράπεζας της Ελλάδος, αποτελεί την αποδοτικότερη τοποθέτηση των ταμειακών διαθεσίμων του Οργανισμού, δεδομένων των δικλείδων ασφαλείας που παρέχει το υφιστάμενο νομοθετικό καθεστώς. Θα πρέπει να σημειώσω ότι είναι απολύτως διασφαλισμένη η ανταπόκριση του Οργανισμού Απασχόλησης στις τρέχουσες υποχρεώσεις του, οι οποίες μάλιστα θα προκαταβληθούν στους δικαιούχους τους, ενόψει των εορτών του Πάσχα την Παρασκευή 3 Απριλίου 2015».