Οικονομία

Καταργείται η υγειονομική διάταξη για τις οροθετικές

Καταργείται η υγειονομική διάταξη για τις οροθετικές Καταργείται η υγειονομική διάταξη για τις οροθετικές
Καταργείται η υγειονομική διάταξη για τις οροθετικές Την άμεση κατάργηση της υγειονομικής διάταξης 39α εισηγήθηκε χθες στον Παναγιώτη Κουρουμπλή, ο Γεν. Γραμματέας του Υπ. Υγείας Γιάννης Μπασκόζος, απόφαση που αναμένεται να υλοποιηθεί τις επόμενες μέρες.

H υγειονομική διάταξη 39α είχε θεσπιστεί επί ημερών Ανδρέα Λοβέρδου στο Υπουργείο Υγείας, λίγες μέρες πριν τις εκλογές του Μαΐου 2012, οδηγώντας σε ένα απίστευτο κυνήγι μαγισσών.

32 γυναίκες προσήχθησαν από την Αστυνομία, υποβλήθηκαν σε εξαναγκαστικούς ελέγχους για HIV, προφυλακίστηκαν για κακούργημα και τελικά διαπομπεύτηκαν, όταν δόθηκαν στη δημοσιότητα οι φωτογραφίες τους ως εκδιδομένων, με πρόσχημα «την προστασία της δημόσιας υγείας». Όλες τους τελικά αθωώθηκαν, αφού είχαν παραδοθεί βορά στον κανιβαλισμό.

«Μετά από εμπεριστατωμένες συζητήσεις με τους υπηρεσιακούς παράγοντες και ειδικούς, προχωρούμε στην άμεση κατάργηση της διάταξης, λαμβάνοντας υπ' όψιν τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και την προστασία της δημόσιας υγείας», σημείωσε ο κ. Μπασκόζος