Οικονομία

Στρατούλης: Θα διασφαλιστούν οι συντάξεις του ΜΤΠΥ

Στρατούλης: Θα διασφαλιστούν οι συντάξεις του ΜΤΠΥ Στρατούλης: Θα διασφαλιστούν οι συντάξεις του ΜΤΠΥ
Στρατούλης: Θα διασφαλιστούν οι συντάξεις του ΜΤΠΥ Τη δέσμευση ότι η κυβέρνηση θα διασφαλίσει τις συντάξεις των ασφαλισμένων του Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων (ΜΤΠΥ), επανέλαβε ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Δημήτρης Στρατούλης, μετά τη συνάντηση που είχε με εκπροσώπους της ΑΔΕΔΥ, αλλά και άλλους συλλόγους συνταξιούχων.

Ο κ. Στρατούλης τόνισε ότι θα χρησιμοποιηθούν όλα τα εργαλεία που υπάρχουν για την οικονομική στήριξη του ασφαλιστικού ταμείου και ότι θα επανεξετάσει την απολύτως καταστροφική κατάργηση της εισφοράς επί των δημοσίων συμβάσεων (κοινωνικός πόρος 3% επί των προμηθειών των δημόσιων συμβάσεων, καταργήθηκε από 1.1.2015 και μετά). Επίσης, προανήγγειλε τη συγκρότηση ελεγκτικού μηχανισμού για την αναζήτηση θεσμοθετημένων πόρων του Ταμείου, που διαφεύγουν.

Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Στρατούλης κατήγγειλε τις πολιτικές της προηγούμενης κυβέρνησης σε βάρος του ΜΤΠΥ με τη λεηλασία των αποθεματικών του με το καταστροφικό PSI (150 εκατομμύρια ευρώ) και με την κατάργηση, χωρίς αντιστάθμιση, της εισφοράς του 3% επί των δημοσίων συμβάσεων, οδήγησε αυτό το συμπληρωματικό επικουρικό ταμείο των δημοσίων υπαλλήλων σε οικονομικό αδιέξοδο.