Οικονομία

Ρωμανιάς: Κατώτατη σύνταξη στα 320 ευρώ ζητούν οι δανειστές

Ρωμανιάς: Κατώτατη σύνταξη στα 320 ευρώ ζητούν οι δανειστές Ρωμανιάς: Κατώτατη σύνταξη στα 320 ευρώ ζητούν οι δανειστές
Ρωμανιάς: Κατώτατη σύνταξη στα 320 ευρώ ζητούν οι δανειστές - Δεν θα αυξηθούν τα όρια ηλικίας Τις πιέσεις των δανειστών για μείωση της κατώτατης σύνταξης ακόμη και κάτω από τα 320 ευρώ από 487 σήμερα, επιβεβαίωσε ο γενικός γραμματέας  Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Γιώργος Ρωμανιάς.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Αlpha 989», ο κ. Ρωμανιάς είπε πως «ζητούν να εξαλειφθεί το όριο που επιβάλει το κράτος στη βάση της διεθνούς νομοθεσίας»  και πρόσθεσε ότι «ο Τόμσεν δεν είναι ειλικρινής». Τέλος, εξέφρασε την  άποψη ότι «δεν υπάρχει περίπτωση να αυξηθούν τα όρια ηλικίας».

Ταυτόχρονα, οι πιστωτές της χώρας εμφανίζονται ανυποχώρητοι και στις απαιτήσεις τους σχετικά με την πλήρη εφαρμογή της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος σε επικουρικές συντάξεις και εφάπαξ, αλλά και στον νέο τρόπο υπολογισμού των κύριων συντάξεων.

Να σημειώσουμε πως σύμφωνα με τα στοιχεία του πληροφοριακού συστήματος «Ήλιος», μια τέτοια αλλαγή θα θίξει περισσότερους από 623.494 συνταξιούχους, δηλαδή το 30,6% των συντάξεων γήρατος, οι οποίοι λαμβάνουν λιγότερα από 500 ευρώ τον μήνα.

Πρόκειται για το 50% των συντάξεων που καταβάλλει το ΙΚΑ και με αυτόν τον τρόπο έμμεσα τίθεται εκ νέου επί τάπητος η αύξηση των ετών ασφάλισης για τη λήψη της κατώτατης σύνταξης από 4.500 σε 6.000 ένσημα.

NETWORK