Οικονομία

Ο ΟΑΕΕ δίνει 60 εκατ ευρώ για ρέπος ενώ πήρε 150 εκατ ευρώ για συντάξεις

Ο ΟΑΕΕ δίνει 60 εκατ ευρώ για ρέπος ενώ πήρε 150 εκατ ευρώ για συντάξεις Ο ΟΑΕΕ δίνει 60 εκατ ευρώ για ρέπος ενώ πήρε 150 εκατ ευρώ για συντάξεις
Εθελοντικά απο την Διοίκηση του ΟΑΕΕ 60 εκατ. ευρώ στον ΟΔΔΗΧ ενώ παίρνει 150 εκατ ευρώ για να δώσει τις συντάξεις Από τον Βασίλη Αγγελόπουλο Απόφαση για μεταφορά ταμειακών διαθεσίμων ύψους 60 εκατ. ευρώ στον ΟΔΔΗΧ και μετατροπή τους σε κρατικά ρέπος, έλαβε πριν από λίγο το ΔΣ του ΟΑΕΕ.

Κατά της απόφασης μειοψήφησαν ο εκπρόσωπος της ΓΣΕΒΕΕ, ο εκπρόσωπος των συνταξιούχων και ο εκπρόσωπος του ταμείου των βενζινοπωλών. Αξίζει να επισημανθεί ότι το ελληνικό δημόσιο θα καταβάλλει στο ταμείο των ελεύθερων επαγγελματιών ποσό ύψους 170 εκατ. ευρώ για να  καταβληθούν οι συντάξεις του μηνός Μαϊου.

Αξίζει να επισημανθεί ότι ήδη ανάλογη απόφαση έχει λάβει και το ΔΣ του ΟΑΕΔ τοποθετώντας στον ΟΔΔΗΧ ταμειακά διαθέσιμα ύψους 120 εκατ. ευρώ. Επίσης, να προστεθεί ότι σε κάθε περίπτωση τα Ασφαλιστικά Ταμεία, για να μεταφέρουν τα ταμειακά τους διαθέσιμα στον ΟΔΔΗΧ και να διευκολύνουν έτσι την κυβέρνηση, πρέπει οπωσδήποτε να λάβουν την έγκριση του ΔΣ. Όλα τα υπόλοιπα Ταμεία, έχουν αρνηθεί έως τώρα, να πράξουν αναλόγως.