Οικονομία

Το ΥΠΑΠΕΝ προσδοκά να μπουν στους καταλόγους 60 νέοι σμυριδεργάτες

Το ΥΠΑΠΕΝ προσδοκά να μπουν στους καταλόγους 60 νέοι σμυριδεργάτες Το ΥΠΑΠΕΝ προσδοκά να μπουν στους καταλόγους 60 νέοι σμυριδεργάτες
Το ΥΠΑΠΕΝ προσδοκά να μπουν στους καταλόγους 60 νέοι σμυριδεργάτες Τη στήριξη του υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας στην εξόρυξη της σμύριδας Νάξου εξέφρασε ο υπουργός Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο οποίος συναντήθηκε σήμερα με μέλη του Σωματείου Σμυριδορυκτών Νάξου και της Ομοσπονδίας Ναξιακών Συλλόγων.

Ο πρόεδρος του Σωματείου Μιχάλης Πάσουλας τόνισε ότι από την εξόρυξη της σμυρίδας, η οποία έχει μεγάλη ζήτηση στην αγορά, επιβιώνουν έξι χωριά της ορεινής Νάξου ενώ αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι και υπέβαλε προτάσεις για την επίλυσή τους.

Ο κ. Λαφαζάνης εξέφρασε τη βούληση του υπουργείου για τη φετινή χρονιά να αυξηθεί η παραγωγή σμυρίδας, ώστε να μπουν στους καταλόγους 60 νέοι σμυριδεργάτες. Παράλληλα δεσμεύτηκε ότι το υπουργείο θα στηρίξει την εκπόνηση μελετών για έργα υποδομής που θα δώσουν νέες δυνατότητες στην εκμετάλλευση του ορυκτού, στη βάση ενός σχεδιασμού που θα γίνει σε συνεργασία με επιστημονικούς φορείς.