Οικονομία

Η Φωτίου υπέγραψε απόφαση για τα κονδύλια του ΤΕΒΑ για τους άπορους

Η Φωτίου υπέγραψε απόφαση για τα κονδύλια του ΤΕΒΑ για τους άπορους Η Φωτίου υπέγραψε απόφαση για τα κονδύλια του ΤΕΒΑ για τους άπορους
Η Φωτίου υπέγραψε απόφαση για τα κονδύλια του ΤΕΒΑ για τους άπορους Επιταχύνει το υπουργείο Εργασίας, την εκταμίευση κονδυλίων από το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Άπορους (ΤΕΒΑ), έτσι ώστε να αντιμετωπίσει πιο δραστικά το πρόβλημα της ανθρωπιστικής κρίσης.

Η αρμόδια αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, υπέγραψε Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) με τον υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, Γιώργο Σταθάκη, σύμφωνα με την οποία ορίζεται  σύστημα διαχείρισης, αξιολόγησης, παρακολούθησης και ελέγχου των ενεργειών που συγχρηματοδοτούνται από το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους.

Με τον τρόπο αυτό, επιλύεται ένα βασικό εμπόδιο ώστε να ξεκινήσει η εκταμίευση ποσού 45 εκατ. ευρώ, που αφορά το 2014 και έμενε αδιάθετο, ενώ παράλληλα θα εκταμιευθούν ίδια ποσά για το τρέχον έτος και για το 2016. Τα κονδύλια αυτά θα αξιοποιηθούν από περιφέρειες και δήμου για Κοινωνικές Συμπράξεις μέσω των οποίων θα διανεμηθούν στους απόρους τρόφιμα και βασική υλική συνδρομή που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων είδη ένδυσης και υπόδησης, είδη οικιακού καθαρισμού και είδη προσωπικής υγιεινής.

Παράλληλα, σκοπός της εκταμίευσης των κονδυλίων είναι να παρασχεθούν και Συνοδευτικά Μέτρα, με στόχο την αντιμετώπιση των κοινωνικών αναγκών των απόρων, όπως υπηρεσίες ψυχοκοινωνικής στήριξης, νομική συνδρομή, κοινωνικά φροντιστήρια κλπ. Οι δράσεις του Τ.ΕΒ.Α. θα συνδυαστούν και με άλλες παρεμβάσεις για την καταπολέμηση της φτώχειας και την μείωση του αριθμού των ατόμων που διατρέχουν τον κίνδυνο της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού.