Οικονομία

Στο ΚΕΑΟ οι πλειστηριασμοί για οφειλές προς τον ΟΑΕΕ

Στο ΚΕΑΟ οι πλειστηριασμοί για οφειλές προς τον ΟΑΕΕ Στο ΚΕΑΟ οι πλειστηριασμοί για οφειλές προς τον ΟΑΕΕ
Στο ΚΕΑΟ οι πλειστηριασμοί για οφειλές προς τον ΟΑΕΕ Από τον Βασίλη Αγγελόπουλο Η διαδικασία των πλειστηριασμών, που θα διενεργείται στην περίπτωση βεβαιωμένων οφειλών προς τον ΟΑΕΕ, θα πραγματοποιείται από τις υπηρεσίες του ΚΕΑΟ.

Σε εγκύκλιο που υπογράφει ο νέος διοικητής του Οργανισμού, Τάσος Πετρόπουλος, διευκρινίζεται ότι η συγκεκριμένη διαδικασία, αφορά μόνο τις περιπτώσεις εκείνες των οφειλών, που έχουν διαβιβαστεί στο Κέντρο. Δεν ισχύει το ίδιο όμως για τις περιπτώσεις που δεν έχουν μεταφερθεί στο ΚΕΑΟ και παραμένουν στη δικαιοδοσία του ελέγχου που πραγματοποιούν τα περιφερειακά υποκαταστήματα του Οργανισμού.

Όπως υπενθυμίζεται στην εγκύκλιο, μετά τη βεβαίωση οφειλών, η αρμοδιότητα είσπραξης, ρύθμισης ή λήψης αναγκαστικών μέτρων, έτσι και αλλιώς, ανήκει στο ΚΕΑΟ. Απλώς, η αρμοδιότητα αυτή, επεκτείνεται τώρα και στη διαχείριση της διαδικασίας πλειστηριασμών για τις βεβαιωμένες οφειλές. Ως εκ τούτου, όταν γνωστοποιούνται προγράμματα πλειστηριασμών στις Περιφερειακές Υπηρεσίες του Οργανισμού θα πρέπει να ερευνάται αν έχουν βεβαιωθεί οφειλές και να ενημερώνονται οι ενδιαφερόμενοι ώστε να υποβάλλουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά στο αρμόδιο Υποκατάστημα Κ.Ε.Α.Ο.