Οικονομία

Η ΟΚΕ «εγκρίνει» την επαναφορά της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας

Η ΟΚΕ «εγκρίνει» την επαναφορά της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας Η ΟΚΕ «εγκρίνει» την επαναφορά της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας
ΟΚΕ: Θετική η επαναφορά της καθολικότητας της ΕΓΣΣΕ Από τον Βασίλη Αγγελόπουλο Η βασική επιλογή του νομοσχεδίου για τα εργασιακά, που είναι η  η επαναφορά της καθολικότητας της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΕΓΣΣΕ), κρίνεται θετικά από την Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή (ΟΚΕ).

Στη συνεδρίαση που πραγματοποίησε σήμερα η ολομέλεια της ΟΚΕ, με βασικό θέμα την έκφραση γνώμης για το σχέδιο νόμου για τα εργασιακά, παρέστη και ο υπουργός Εργασίας, Πάνος Σκουρλέτης. Μάλιστα ο κ. Σκουρλέτης δήλωσε ότι η ΟΚΕ  «είναι από τους φορείς εκείνους που συνθέτουν ακόμα και αντικρουόμενα συμφέροντα και μπορούν να συμβάλλουν στη διαμόρφωση ενός κοινωνικού μετώπου που χρειάζεται η χώρα σε αυτήν την κρίσιμη περίοδο ώστε να ανορθώσει την οικονομία της και να επαναφέρει την κανονικότητα στις εργασιακές σχέσεις».

Η Ο.Κ.Ε. θεωρεί ότι η βασική επιλογή του νομοσχεδίου, κινείται σε θετική κατεύθυνση, δεδομένου μάλιστα ότι οι νομοθετικές παρεμβάσεις του 2012 στρέβλωσαν σε καίρια σημεία το πλαίσιο των Συλλογικών Εργασιακών Σχέσεων στη χώρα.