Αθλητισμός

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Μεγάλη νίκη της Εθνικής επί της Αυστραλίας με 77-71

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Μεγάλη νίκη της Εθνικής επί της Αυστραλίας με 77-71
H Εθνική περιμένει νίκη της Σερβίας επί του Νοτίου Σουδάν με τρεις ή περισσότερους πόντους το βράδυ του Σαββάτου (3/8 στις 22:00), για να πανηγυρίσει την πρόκριση.

Το τρίτο παιχνίδι της Εθνικής Μπάσκετ κόντρα στην Αυστραλία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες με φόντο την πρόκριση στα προημιτελικά ήταν για γερά νεύρα. Η νίκη ήρθε με  με 77-71 κόντρα στους Αυστραλούς.

Η ομάδα του Βασίλη Σπανούλη μπήκε δυνατά και ψυχωμένα στο ματς της τελευταία αγωνιστικής της φάσης των ομίλων του τουρνουά μπάσκετ, προηγούνταν στο σκορ ακόμη και με 19 πόντους όμως στη συνέχεια είδε την Αυστραλία να την πλησιάζει απειλητικά. Η λήξη έδειξε νικήτρια τη δική μας ομάδα με μόλις 6 πόντους διαφορά.

Άπαντες οι παίκτες έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό καθώς κοινός στόχος όλων ήταν η πολυπόθητη νίκη που ήρθε!

Το κρίσιμο αυτό ματς ήταν η τελευταία ευκαιρία για να διεκδικήσει η επίσημη αγαπημένη των Ελλήνων την πρόκριση στα προημιτελικά των Ολυμπιακών Αγώνων. Βέβαια πέραν της νίκης πρέπει να περιμένουμε και τι θα γίνει και στο απογευματινό ματς του ομίλου μεταξύ Καναδά και Ισπανίας.

6285758 9728b

Στο α΄ μέρος, η εθνική έκανε την Αυστραλία να μοιάζει... μικρή ομάδα, με τον Τόμας Ουόκαπ να παίζει εξαιρετική άμυνα στον Πάτι Μιλς, αλλά να μετρά και 13 πόντους, στο καλύτερο παιχνίδι του στη Λιλ. Ο Αντετοκούνμπο είχε σημειώσει 15 πόντους και ο Μήτογλου 11 στο πρώτο 20άλεπτο. Το "run 'n' gun παιχνίδι των παικτών του Βασίλη Σπανούλη, με κίνηση, γρήγορες πάσες απέδιδε, αφού αυτός ήταν ο μόνος τρόπος για να νικήσει τη «χάλκινη» στους Ολυμπιακούς Αγώνες, Αυστραλία. Όμως, οι Έλληνες διεθνείς άρχισαν να κουράζονται, για ν' ακολουθήσει ένα δεκάλεπτο με τη μικρότερη παραγωγικότητα και για τις δύο ομάδες (14-9 υπέρ των Αυστραλών στην 3η περίοδο). Και στο 4ο δεκάλεπτο, το 21-15 υπέρ της Αυστραλίας, παρά τα μεγάλα τρίποντα από Αντετοκούνμπο, Τολιόπουλο και Ουόκαπ κατά σειρά..., η εθνική έμεινε ένα καλάθι μακριά από την εξασφάλιση μιας άμεσης πρόκρισης, όταν ο Καλάθης αστόχησε στο τρίποντο. 

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο τέλειωσε το ματς με 20 πόντους, 7 ριμπάουντ και 6 ασίστ. Ο Ουόκαπ είχε 18 πόντους με 4/7 τρίποντα, 3 ριμπάουντ και 3 ασίστ, ενώ από 13 πόντους πρόσθεσαν οι Ντίνος Μήτογλου (και 7 ριμπάουντ) και Βασίλης Τολιόπουλος (1/7 τρίποντα). Ο Καλάθης μοίρασε 8 ασίστ (και 7 πόντους). Με επτά ριμπάουντ τέλειωσε το ματς και ο βασικός σέντερ της εθνικής, Γιώργος Παπαγιάννης. 

Ο Τζοκ Λάντεϊλ αναδείχτηκε πρώτος σκόρερ της Αυστραλίας, με 17 πόντους και 8 ριμπάουντ. Στους 13 πόντους έμεινε ο σούπερ σταρ των Αυστραλών Πάτι Μιλς και στους 6 ο Ντάντε Έξουμ. Όμως, ο Ντάισον Ντάνιελς έκανε ζημιά στην εθνική με 11 πόντους, 8 ριμπάουντ και 6 ασίστ. Ο Τζος Γκίντεϊ μάζεψε 11 ριμπάουντ και σημείωσε 9 πόντους.

Τα δεκάλεπτα: 24-25, 36-53, 50-62, 71-77

Αυστραλία - Ελλάδα | Το...ποδοσφαιρικό φάουλ του Κέι στον Γιάννη

 Πλέον όλα θα κριθούν από το αποτέλεσμα του αγώνα Σερβίας με Νότιο Σουδάν

Η νίκη ήταν μονόδρομος για την Εθνική Ελλάδας, αν ήθελε να συνεχίσει να ελπίζει για πρόκριση στα νοκ άουτ των Ολυμπιακών Αγώνων και πλέον περιμένει το αποτέλεσμα του Σερβία – Νότιο Σουδάν (3/8/2024, 22:00) για να δει αν θα περάσει στα προημιτελικά. Πλέον, η Εθνική περιμένει νίκη της Σερβίας επί του Νοτίου Σουδάν με τρεις ή περισσότερους πόντους το βράδυ του Σαββάτου (3/8 στις 22:00), για να πετύχει τον δεύτερο στόχο του καλοκαιριού μετά από την πρόκριση στο ολυμπιακό τουρνουά.

 

NETWORK