Οικονομία

"Καρφιά" Βαρουφάκη για την υπογραφή Στουρνάρα στο σκάνδαλο συμβιβασμού με τη SIEMENS

"Καρφιά" Βαρουφάκη για την υπογραφή Στουρνάρα στο σκάνδαλο συμβιβασμού με τη SIEMENS "Καρφιά" Βαρουφάκη για την υπογραφή Στουρνάρα στο σκάνδαλο συμβιβασμού με τη SIEMENS Φωτογραφία: "Καρφιά" Βαρουφάκη για την υπογραφή Στουρνάρα στο σκάνδαλο συμβιβασμού με τη SIEMENS
"Καρφιά" Βαρουφάκη για την υπογραφή Στουρνάρα στο σκάνδαλο συμβιβασμού με τη SIEMENS «Συμφωνία συμβιβασμού-ντροπή για τη χώρα μας» χαρακτήρισε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, τη συμφωνία του ελληνικού Δημοσίου με τη SIEMENS, αιτιολογώντας πως το τίμημα που κλήθηκε να καταβάλει η εταιρεία είναι εξευτελιστικά μικρό.

Εγκάλεσε, δε, τον πρώην υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, ο οποίος έβαλε την υπογραφή του σε μία «συμφωνία άφεσης αμαρτιών που αποθεώνει το δίκαιο του ισχυρού, και μόνον ως υποταγή σε αυτό μπορεί να εκληφθεί».

Μάλιστα ο κ. Βαρουβάκης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή των ΑΝΕΛ, Δ. Καμμένου, ενημέρωσε της Βουλή ότι έχει συγκροτηθεί ειδική ομάδα, η οποία εργάζεται στο Μέγαρο Μαξίμου και εξετάζει το ύψος της πραγματικής αποζημίωσης που δικαιούται το ελληνικό Δημόσιο.

Πάντως, ο υπουργός υποστήριξε πως η καταγγελία της συμφωνίας δεν είναι εύκολη υπόθεση, καθώς έχει ξεκινήσει η εκταμίευση της αποζημίωσης και δεσμεύει, πια, το ελληνικό Δημόσιο. Όμως, όπως παρατήρησε, ο πολιτικός και νομικός χειρισμός της υπόθεσης δεν είναι αυτός που έπρεπε.

«Δεν μπορεί να εγκαλείται το ελληνικό Δημόσιο για διαφθορά από εκείνους που συνέτειναν στη συγκάλυψή της» σημείωσε ο κ. Βαρουφάκης.