Οικονομία

Αίτημα στην Κομισιόν για 12.000 προσλήψεις στα νοσοκομεία

Αίτημα στην Κομισιόν για 12.000 προσλήψεις στα νοσοκομεία Αίτημα στην Κομισιόν για 12.000 προσλήψεις στα νοσοκομεία
Αίτημα στην Κομισιόν για 12.000 προσλήψεις στα νοσοκομεία Ο Υπουργός Υγείας κ. Κουρουμπλής μιλώντας σήμερα στο Mega έκανε γνωστό ότι ετοιμάζεται πρόταση προς την ΕΕ για ετήσεις προσλήψεις 12.000 επαγγελματιών στον χώρο της υγείας από επαγγέλματα των ΤΕΙ, ανάγκη που προέκυψε λόγω ωρίμανσης συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων κυρίως και λόγω φυγής γιατρών στο εξωτερικό επειδή μειώθηκαν οι μισθοί.

Όπως είπε δημιουργήθηκαν 22.000 κενά, γεγονός που καθιστά τις 4.500 ανεπαρκείς. "Όταν πάμε να τους κατανέμουμε σε πιάνει δεός, ποια τρύπα να πρωτοκλείσεις", είπε χαρακτηριστικά.

Διευκρίνισε ότι η πρότασή του προς την ΕΕ αφορά σε 12μηνες συμβάσεις αντί για τις 5μηνες που έχουν θεσπιστεί ώστε να αποκτήσουν εμπειρίες οι εργαζόμενοι και να έχει ο υπουργός 6 χρόνια μια ροή ώστε σε 3-4 χρόνια παίρνοντας κάθε χρόνο 3.000 - 4.000 ανθρώπους να ισορροπήσει το σύστημα.

Το σύστημα υφίσταται μεγάλη πίεση. Η υγεία όλα αυτά τα χρόνια με όλες αυτές τις περικοπές που εγώ έχω το θάρρος να πω ότι δεν ήταν πάντα αποτυχημένες δηλαδή δεν σημαίνει ότι όλα τα λεφτά έπιαναν τόπο διότι έχει διαρροές το σύστημα ακόμα και σήμερα έχει διαρροές το σύστημα αλλά από εκεί και πέρα εκείνο που πονάει πάρα πολύ δεν είναι εκείνο που φωνάζετε πολλές φορές ότι υπάρχουν ελλείψεις, εγώ δεν πιστεύω ότι υπάρχουν στο βαθμό που εμφανίζετε διότι τις παρακολουθώ, εκεί όπου έχει τρομκατικό πρόβλημα το σύστημα είναι προσωπικό, υπάρχουν κλινικές που έχουν έναν γιατρό", είπε.