Οικονομία

ΟΑΕΔ: Η τουριστική περίοδος μείωσε την ανεργία

ΟΑΕΔ: Η τουριστική περίοδος μείωσε την ανεργία ΟΑΕΔ: Η τουριστική περίοδος μείωσε την ανεργία
ΟΑΕΔ: Η τουριστική περίοδος μείωσε την ανεργία Τους 988.582 ανήλθαν οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στον ΟΑΕΔ κατά το μήνα Απρίλιο, ανεξάρτητα από το εάν αναζητούν εργασία ή όχι. Σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα που είχαν ανέλθει στα 1.057.350 άτομα, ο αριθμός τους είναι μειωμένος κατά 68.768 άτομα, γεγονός που εξηγείται από την αύξηση της εποχικής απασχόλησης, λόγω έναρξης της τουριστικής περιόδου.

Αντίστοιχα μικρή μείωση κατά 2,54% ή κατά 2.735 άτομα, από 107.623 που ήταν τον Μάρτιο, σε 104.888 τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους, καταγράφηκε και στον αριθμό των επιδοτούμενων ανέργων.

Παρά την πρόσκαιρη υποχώρηση του αριθμού των εγγεγραμμένων ανέργων στον ΟΑΕΔ, παραμένει υψηλός ο αριθμός των μακροχρόνια ανέργων, όσων δηλαδή βρίσκονται χωρίς δουλειά, χρονικό διάστημα άνω των 12 μηνών. Συγκεκριμένα, ο συνολικός αριθμός των μακροχρόνια ανέργων φτάνει στα  534.651 άτομα, γεγονός που σημαίνει ότι περισσότεροι από τους μισούς εγγεγραμμένους ανέργους του Οργανισμού, αδυνατούν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα εύρεσης εργασίας, για χρονική περίοδο που υπερβαίνει το ένα έτος. Με δεδομένο τον αριθμό των επιδοτούμενων ανέργων, προκύπτει ότι η συντριπτική πλειονότητα των μακροχρόνια ανέργων, δεν λαμβάνει καμίας μορφής οικονομική στήριξη…

Αναλύοντας τα επιμέρους στοιχεία των εγγεγραμμένων ανέργων του ΟΑΕΔ, προκύπτει ότι πάνω από το 60% του συνόλου, είναι γυναίκες (595.491). Επίσης, οι περισσότεροι άνεργοι, εντοπίζονται στην παραγωγική ηλικία 30 – 44 ετών (394.821 άτομα). Σχεδόν οι μισοί από τους εγγεγραμμένους ανέργους (468.596 άτομα) είναι επιπέδου δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

NETWORK