Οικονομία

Υπουργείο Εργασίας: Όχι στην άμεση κατάργηση των πρόωρων συντάξεων

Υπουργείο Εργασίας: Όχι στην άμεση κατάργηση των πρόωρων συντάξεων Υπουργείο Εργασίας: Όχι στην άμεση κατάργηση των πρόωρων συντάξεων
Υπουργείο Εργασίας: Δεν καταργούνται οι πρόωρες συντάξεις Τα θεμελιωμένα συνταξιοδοτικά δικαιώματα, καθώς και τα ασφαλιστικά δικαιώματα των μητέρων με ανήλικα τέκνα, των ατόμων με αναπηρία, των εργαζόμενων σε βαρέα και ανθυγιεινά, αλλά και των μητέρων ΑμεΑ, θα γίνουν σεβαστά από την κυβέρνηση, επισημαίνει το υπουργείο Εργασίας με ανακοίνωσή του, απαντώντας σε σχετικά δημοσιεύματα.

Απορριπτέα, χαρακτηρίζει το υπουργείο Εργασίας, την πρόταση των πιστωτών για άμεση κατάργηση όλων των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων από την 1η Ιουλίου φέτος.

Σε επίσημη ανακοίνωση τονίζεται ότι η συγκεκριμένη πρόταση δεν συνάδει με τις προγραμματικές δεσμεύσεις της κυβέρνησης και θίγει «ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, οι οποίες έχουν –ήδη- εξουθενωθεί από τις πολιτικές των μνημονιακών κυβερνήσεων».

Το υπουργείο Εργασίας επαναλαμβάνει την κυβερνητική δέσμευση για σεβασμό των θεμελιωμένων συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων, αλλά και των ασφαλιστικών δικαιωμάτων μητέρων με ανήλικα τέκνα, των ατόμων με αναπηρία, των εργαζόμενων σε βαρέα και ανθυγιεινά, αλλά και των μητέρων ΑμεΑ.