Οικονομία

Μόλις 794.000 φορολογικές δηλώσεις έχουν υποβληθεί και το TAXIS κατέρρευσε

Μόλις 794.000 φορολογικές δηλώσεις έχουν υποβληθεί και το TAXIS κατέρρευσε Μόλις 794.000 φορολογικές δηλώσεις έχουν υποβληθεί και το TAXIS κατέρρευσε
Μόλις 794.000 φορολογικές δηλώσεις έχουν υποβληθεί και το TAXIS κατέρρευσε Στα όρια της κατάρρευσης βρίσκεται το TAXIS με αποτέλεσμα λογιστές και φοροτεχνικοί να μην μπορούν από χθες - που άνοιξε η εφαρμογή για τις δηλώσεις νομικών προσώπων - να υποβάλλουν δηλώσεις καθώς στο σύστημα υπάρχουν πάρα πολλά προβλήματα.

Μέχρι στιγμής έχουν υποβληθεί μόλις 794.000 φορολογικές δηλώσεις με τον συνολικό αριθμό εκείνων που πρέπει να υποβληθούν να υπολογίζεται στα 6 εκατομμύρια.

Την ίδια στιγμή η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών, Νάντια Βαλαβάνη, προσανατολίζεται στην κατάθεση μίνι φορολογικού νομοσχεδίου, το οποίο φαίνεται ότι θα περιλαμβάνει την αύξηση του κινήτρου - bonus για την εφάπαξ καταβολή του φόρου εισοδήματος, το οποίο σήμερα είναι στο 2% και είχε κριθεί ως ανεπαρκές. Επίσης το νομοσχέδιο αναμένεται να καλύπτει αδικίες στο θέμα των τεκμηρίων έστω και καθυστερημένα.