Οικονομία

Ρωμανιάς: Το PSI κατέστρεψε το ασφαλιστικό

Ρωμανιάς: Το PSI κατέστρεψε το ασφαλιστικό Ρωμανιάς: Το PSI κατέστρεψε το ασφαλιστικό
Ρωμανιάς: Το PSI κατέστρεψε το ασφαλιστικό Ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Γιώργος Ρωμανιάς, παρεμβαίνοντας στην Βουλή, στην πρώτη παρουσίαση των συμπερασμάτων της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους, υπογράμμισε πως με το PSI «ανετράπη οριστικώς η μελλοντική οικονομική ισορροπία του ασφαλιστικού συστήματος»

«Οι άνθρωποι αυτοί το 2012 γκρέμισαν το σύστημα για το μέλλον», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ρωμανιάς.

Ακόμα πρόσθεσε ότι «δεν είχαμε απλώς τις μειώσεις των συντάξεων και τις σχετικές αξιώσεις για μείωση συντάξεων, αλλά ότι ανετράπη οριστικώς η μελλοντική οικονομική ισορροπία».

Διαβεβαίωσε ότι «εμείς στο Υπουργείο έχουμε τον σχεδιασμό μας για να ανατρέψουμε τις πολύ δυσμενείς επιπτώσεις που είχε το PSI στο ασφαλιστικό σύστημα».

Ο κ. Ρωμανιάς ανέφερε ενδεικτικά στοιχεία για την κατάσταση του ασφαλιστικού λέγοντας ότι σήμερα το Κοινό Κεφάλαιο θα έπρεπε να έχει 6 δισ. ενώ θα έπρεπε να είναι περισσότερα» και ότι εκτός από τα ομόλογα «κούρεψαν» και τα χρήματα σε λογαριασμούς της ΤτΕ, που από 6 δισ. μειώθηκαν σε 4 δισ., ενώ υπήρξε και νέα μείωση αποθεματικών με την μέθοδο της αντικατάστασης ομολόγων που έληγαν το 2017 – 2018 με ομόλογα που έληγαν το 2030.