Οικονομία

Reuters: Η ΕΚΤ θα στηρίζει τις ελληνικές τράπεζες μέχρι την ημέρα του δημοψηφίσματος

Reuters: Η ΕΚΤ θα στηρίζει τις ελληνικές τράπεζες μέχρι την ημέρα του δημοψηφίσματος Reuters: Η ΕΚΤ θα στηρίζει τις ελληνικές τράπεζες μέχρι την ημέρα του δημοψηφίσματος
Reuters: Η ΕΚΤ θα στηρίζει τις ελληνικές τράπεζες μέχρι την ημέρα του δημοψηφίσματος Η στήριξη της ΕΚΤ προς τις ελληνικές τράπεζες θα διατηρηθεί έως την ημέρα διεξαγωγής του δημοψηφίσματος, 5 Ιουλίου του 2015, όπως αναφέρει το πρακτορείο Reuters.

«Οι ελληνικές τράπεζες δύνανται να χρησιμοποιούν τη διαθέσιμη ρευστότητα της ΕΚΤ έως την ημέρα διεξαγωγής του δημοψηφίσματος» επισημαίνει αξιωματούχος.

Βέβαια διευκρινίζει ότι η ΕΚΤ αναμένεται να διατηρήσει αμετάβλητο στα 89 δισ. ευρώ το ύψος του Έκτακτου Μηχανισμού Ρευστότητας (ΕLA).

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι ελληνικές τραπεζικές αρχές, ζήτησαν κατά τη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ την αύξηση του ELA κατά περίπου 6 δισ. ευρώ, προκειμένου να καλυφθούν οι μαζικές εκροές καταθέσεων. Το αίτημα της Ελλάδας απορρίφθηκε από την ΕΚΤ, η οποία όμως διατήρησε τον ELA στα 89 δισ. ευρώ.

«Δεν έχει νόημα να σταματήσουμε τη στήριξη των ελληνικών τραπεζών, καθώς οι τελευταίες δεν έχουν τη δυνατότητα να αποπληρώσουν την ΕΚΤ», εξηγεί.

«Εάν παραμείνει αμετάβλητο για δύο ή τρεις εβδομάδες, δεν επιφέρει καμία διαφορά» συμπληρώνει.

«Μετά το δημοψήφισμα, θα υπάρχουν ορισμένες ενδείξεις για το πού θα κατευθυνθούν τα πράγματα» καταλήγει.