Οικονομία

Η Αντωνοπούλου διαβεβαιώνει ότι θα πληρωθούν τα voucher

Η Αντωνοπούλου διαβεβαιώνει ότι θα πληρωθούν τα voucher Η Αντωνοπούλου διαβεβαιώνει ότι θα πληρωθούν τα voucher
Η Αντωνοπούλου διαβεβαιώνει ότι θα πληρωθούν τα voucher Ολοκληρώνεται στα τέλη του μήνα η πληρωμή του συνόλου των ωφελουμένων ανέργων για την πρώτη φάση της πρακτικής άσκησης, που αφορά τα προγράμματα voucher. Σύμφωνα με την αναπληρώτρια υπουργό Εργασίας, Ράνια Αντωνοπούλου, η διαδικασία συνεχίζεται απρόσκοπτα.

Πάντως ήδη έχουν υπάρξει καταγγελίες για καθυστέρηση στην καταβολή πληρωμών του προγράμματος voucher 18 – 29 ετών, γεγονός που φαίνεται να εξετάζουν οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Εργασίας.

Από την πλευρά του, το υπουργείο Εργασίας θεωρεί ότι διαψεύστηκαν οι όσοι διακινούσαν φήμες περί παύσης των προγραμμάτων απασχόλησης καθώς αναρτήθηκαν σήμερα τόσο οι οριστικοί πίνακες με τα ονόματα των 32.433 ωφελουμένων στο πρόγραμμα της κοινωφελούς εργασίας στους Δήμους, όπως και η έναρξη του προγράμματος απασχόλησης 8.000 ανέργων στον κλάδο του τουρισμού. Σε κάθε περίπτωση όμως, τόσο οι οριστικοί πίνακες που αναρτήθηκαν, όσο και το voucher στον τουρισμό, προέκυψαν με σημαντική καθυστέρηση, γεγονός που επίσης επιτείνει την ταλαιπωρία των ανέργων.