Οικονομία

ΔΝΤ: Το χρέος της Ελλάδας με το νέο δάνειο θα φτάσει στο 200% το 2018

ΔΝΤ: Το χρέος της Ελλάδας με το νέο δάνειο θα φτάσει στο 200% το 2018 ΔΝΤ: Το χρέος της Ελλάδας με το νέο δάνειο θα φτάσει στο 200% το 2018
ΔΝΤ: Το χρέος της Ελλάδας με το νέο δάνειο θα φτάσει στο 200% το 2018 Σύμφωνα με νέα έκθεση του ΔΝΤ, το δημόσιο χρέος της Ελλάδας έχει καταστεί μη βιώσιμο λόγω του γεγονότος πως ανεστάλησαν κάποιες πολιτικές και λόγω της επιβάρυνσης του μακροοικονομικού και χρηματοδοτικού περιβάλλοντος μετά το κλείσιμο των τραπεζών.

Το Ταμείο αναφέρει πως το νέο δάνειο που θα φτάσει τα 85 δισεκατομμύρια ευρώ για τα επόμενα τρία χρόνια, θα επιβαρύνει ακόμη περισσότερο το χρέος της, το οποίο αναμένεται να φτάσει το 200% του ΑΕΠ το 2018.

Γι αυτό αναφέρει, πως πρέπει να αναληφθούν αποφάσεις που θα στοχεύουν στην απομείωση του χρέους και μάλιστα με τρόπο πιο επιτακτικό από ό,τι επιθυμούν να κάνουν οι Ευρωπαίοι και ο ΕSM.

Το ταμείο προσθέτει πως αν η Ευρώπη επιμείνει ότι το μοναδικό που μπορεί να προσφέρει είναι μεγαλύτερο διάστημα ωρίμανσης, τότε αυτό δεν μπορεί να είναι λιγότερο από 30 χρόνια.

Οι επιλογές, καταλήγει η έκθεση του ΔΝΤ, θα πρέπει να αποφασιστούν από την Ελλάδα και τους Ευρωπαίους εταίρους της.