Οικονομία

Καθυστέρηση στην καταβολή δεδουλευμένων σε εργαζόμενους στις δομές του ΕΣΠΑ

Καθυστέρηση στην καταβολή δεδουλευμένων σε εργαζόμενους στις δομές του ΕΣΠΑ Καθυστέρηση στην καταβολή δεδουλευμένων σε εργαζόμενους στις δομές του ΕΣΠΑ
Καθυστέρηση στην καταβολή δεδουλευμένων σε εργαζόμενους στις δομές του ΕΣΠΑ Το θέμα των καθυστερήσεων στην καταβολή των δεδουλευμένων σε εργαζόμενους στις κοινωνικές δομές που λειτουργούν με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης του δημάρχου Θέρμης, Θεόδωρου Παπαδόπουλου, με αντιπροσωπεία των εργαζομένων.

Όπως έγινε γνωστό, οι εργαζόμενοι που απασχολούνται σε παιδικούς σταθμούς, στο πρόγραμμα "Βοήθεια στο Σπίτι" καθώς και στα Κ.Δ.Α.Π. και Κ.Δ.Α.Π. ΜΕΑ, βρίσκονται σε κινητοποιήσεις διεκδικώντας την αποπληρωμή των δεδουλευμένων τους. Οι συγκεκριμένες δομές αναπτύσσονται από τους δήμους κατόπιν προγραμματικών συμβάσεων μεταξύ των φορέων της αυτοδιοίκησης και των ενδιάμεσων αρχών με στόχο την παροχή κοινωνικών υποστηρικτικών υπηρεσιών. Ωστόσο, οι μεγάλες καθυστερήσεις που παρατηρούνται στην καταβολή των δόσεων προς τους δήμους έχουν ως αποτέλεσμα την πολύμηνη καθυστέρηση στην πληρωμή των εργαζομένων.

Σε πολλές περιπτώσεις οι δήμοι καλύπτουν με ίδιους πόρους μέρος των δεδουλευμένων. Το ίδιο έγινε και στο Δήμο Θέρμης στις δομές του οποίου έχει καταβληθεί μέχρι σήμερα η μισθοδοσία τεσσάρων μηνών, ενώ στις αρχές Αυγούστου θα καταβληθεί η μισθοδοσία ενός ακόμη μήνα από πόρους του δήμου.

Παράλληλα ο δήμος Θέρμης και τα συλλογικά όργανα της αυτοδιοίκησης έχουν προβεί σε σειρά ενεργειών για την ανάδειξη του προβλήματος και την στήριξη των εργαζομένων ενώ εκτιμάται ότι θα υπάρξουν νέα παρόμοια προβλήματα από τον Σεπτέμβριο μέσα από την εφαρμογή της νέας προκήρυξης των κοινωνικών προγραμμάτων.