Οικονομία

Άγνωστο το πότε θα αρθούν τα capital controls απο τις τράπεζες

Άγνωστο το πότε θα αρθούν τα capital controls απο τις τράπεζες Άγνωστο το πότε θα αρθούν τα capital controls απο τις τράπεζες
Άγνωστο το πότε θα αρθούν τα capital controls απο τις τράπεζες Ο ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ στην ερώτηση εάν θα διαρκέσουν τα capital controls εβδομάδες ή μήνες απάντησε ότι δεν μπορεί να δώσει απάντηση παραπέμποντας στην Τράπεζα της Ελλάδος, αλλά ουσιαστικά εννοώντας ότι δεν είναι θέμα εβδομάδων.

Στα έσοδα που προσδοκά η κυβέρνηση να βάλει στα δημόσια ταμεία αλλά και να πληρώνει τις υποχρεώσεις της χώρας, αναφέρθηκε ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών κ. Μάρδας σήμερα το πρωί στον ΣΚΑΙ.

Ο κ. Μάρδας είπε ότι «έως τώρα ο προϋπολογισμός βγαίνει», προσθέτοντας όμως πως θα πρέπει να δούμε και τις εξελίξεις των επόμενων μηνών, με δεδομένο ότι ξαναρχίζει η διαπραγμάτευση με την Τρόικα.

Δεν αποκάλυψε ωστόσο αν ο ίδιος θα συναντηθεί με τους εκπροσώπους των δανειστών, απαντώντας ότι οι σχετικές αποφάσεις θα ληφθούν από την ηγεσία της κυβέρνησης. «Αν αποφασιστεί να τους δω, θα τους δω, αλλιώς δεν θα τους δω», δήλωσε.

Επισήμανε πως στόχος της κυβέρνησης είναι η ταχύτερη δυνατή εξομάλυνση της λειτουργίας του τραπεζικού συστήματος, όμως τόνισε πως αυτή τη στιγμή «δεν μπορεί να δοθεί χρονοδιάγραμμα» για την άρση των κεφαλαιακών περιορισμών