Οικονομία

Σήμερα καταβάλλονται οι συντάξεις σε ΟΓΑ – ΟΑΕΕ

Σήμερα καταβάλλονται οι συντάξεις σε ΟΓΑ – ΟΑΕΕ
Σήμερα καταβάλλονται οι συντάξεις σε ΟΓΑ – ΟΑΕΕ Πραγματοποιείται σήμερα, η καταβολή των συντάξεων του μηνός Αυγούστου προς τους συνταξιούχους του ΟΓΑ και του ΟΑΕΕ. Ειδικότερα, σύμφωνα με τον ΟΓΑ, οι συντάξεις Αυγούστου αναμένεται να χορηγηθούν σε 679.460 συνταξιούχους του Οργανισμού, με πίστωση στους Τραπεζικούς λογαριασμούς τους ή λογαριασμούς ΕΛ.ΤΑ., όπως έχουν οι ίδιοι επιλέξει.

Η συνολική δαπάνη για την καταβολή των συντάξεων μηνός Αυγούστου 2015 ανέρχεται στο ποσό των 304.905.621 ευρώ.

Αντίστοιχα, στο ταμείο των ελεύθερων επαγγελματιών, οι συνταξιούχοι, σύμφωνα με τα πρόσφατα στοιχεία του συστήματος «Ήλιος» του υπουργείου Εργασίας, ανέρχονται σε 367.603 άτομα, ενώ για την απρόσκοπτη καταβολή των συντάξεων απαιτείται κονδύλι που φτάνει στα 275 εκατ ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι το ΙΚΑ, κατάφερε να καταβάλλει κανονικά τις συντάξεις του Αυγούστου, στις 30 Ιουλίου, αφού πρώτα δανείστηκε για άλλο ένα μήνα, ποσό που ανήλθε στα 210 εκατ ευρώ. Δόθηκαν υπό μορφή δανείου για το διάστημα από 29 Ιουλίου έως 4 Αυγούστου, 100 εκατ ευρώ από τον τομέα ασφάλισης προσωπικού (ΤΑΠ) της ΔΕΗ, 70 εκατ ευρώ από τον τομέα ασφαλισμένων του Δημοσίου (ΟΠΑΔ) και 40 εκατ ευρώ από τον τομέα ασφαλισμένων δημοτικών και κοινοτικών υπαλλήλων (ΤΥΔΚΥ).

Απο τον Βασίλη Αγγελόπουλο