Οικονομία

Δωρεάν εξετάσεις σε ιδιωτικές κλινικές που δεν γίνονται σε νοσοκομεια του ΕΣΥ

Δωρεάν εξετάσεις σε ιδιωτικές κλινικές που δεν γίνονται σε νοσοκομεια του ΕΣΥ Δωρεάν εξετάσεις σε ιδιωτικές κλινικές που δεν γίνονται σε νοσοκομεια του ΕΣΥ
Δωρεάν εξετάσεις σε ιδιωτικές κλινικές που δεν γίνονται σε νοσοκομεια του ΕΣΥ Με απόφαση του υπ. Υγείας Παν. Κουρουμπλή, προβλέπεται ότι όσες εξετάσεις δεν μπορούν αποδεδειγμένα να γίνουν σε δημόσια νοσοκομεία θα γίνονται σε ιδιωτικά νοσοκομεία, με έξοδα του ΕΟΠΥΥ.

Ετσι σοβαρές ιατρικές πράξεις που δεν μπορούν να εκτελεστούν με επάρκεια στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, όπως εμβολισμοί, ακτινοθεραπείες, και διακαθετηριακές βαλβίδες θα αποζημιώνονται με χωριστό κωδικό, χωρίς να επιβαρύνονται οι ασθενείς με επιπλέον χρεώσεις, κάτι που δεν ίσχυε με προηγούμενες συμβάσεις.

Επίσης, παρέχεται η δυνατότητα νοσηλείας ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ στο 25% των κλινών Γ' θέσης, χωρίς παραπάνω χρεώσεις, δυνατότητα που δεν εξασφαλιζόταν με προηγούμενες συμβάσεις. Ενώ, για πρώτη φορά οι ιδιωτικές κλινικές θα πληρώνουν και για τη διάθεση και διακίνηση φιαλών αίματος που γίνεται από το Εθνικό Σύστημα Υγείας, καθώς μέχρι σήμερα όλο το κόστος το επωμιζόταν το Δημόσιο.