Οικονομία

Στρατούλης: Νέα κατεδάφιση στις συντάξεις με άλλοθι την Επιτροπή Σοφών

Στρατούλης: Νέα κατεδάφιση στις συντάξεις με άλλοθι την Επιτροπή Σοφών Στρατούλης: Νέα κατεδάφιση στις συντάξεις με άλλοθι την Επιτροπή Σοφών
Στρατούλης: Νέα κατεδάφιση στις συντάξεις με άλλοθι την Επιτροπή Σοφών Για «νέα κατεδάφιση και σφαγιασμό των συντάξεων», κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Δημήτρης Στρατούλης. Με αφορμή τις διαρροές περί προτάσεων της Επιτροπής Σοφών για αλλαγές στο ασφαλιστικό, ο κ. Στρατούλης κάνει λόγο ότι « η παραιτηθείσα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, χρησιμοποιεί την λεγόμενη «Επιτροπή Σοφών», που η ίδια συγκρότησε, ως πολυτελές χαρτί περιτυλίγματος προκειμένου να συγκαλύψει τη μνημονιακή της δέσμευση».

Ο μέχρι πρότινος υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορεί τους πρώην συντρόφους του ότι «οι αλλαγές στο ασφαλιστικό, που προτείνει η λεγόμενη «Επιτροπή Σοφών», αποτελούν πιστό αντίγραφο των επιταγών του 3ου μνημονίου». Ο κ. Στρατούλης κάνει λόγο για νέες μειώσεις κύριων συντάξεων και εξαφάνιση επικουρικών συντάξεων, για κατεδάφιση των κατωτάτων συντάξεων, για νέες αυξήσεις ορίων ηλικίας με κατάργηση θεμελιωμένων ασφαλιστικών δικαιωμάτων, για νέες αυξήσεις ασφαλιστικών εισφορών για αγρότες και ελεύθερους επαγγελματίες και για σταδιακή κατάργηση του ΕΚΑΣ.

Η εκτίμηση του κ. Στρατούλη είναι ότι με τα μέτρα που προωθούνται θα αφαιρεθούν έως και 2 δισ. ευρώ ετησίως από τα εισοδήματα των συνταξιούχων, οι οποίοι θεωρεί ότι έτσι «οδηγούνται στον κοινωνικό Καιάδα». Προς επιβεβαίωση όλων των παρεμβάσεων που έρχονται στο Ασφαλιστικό, ο πρώην υπουργός υπενθυμίζει ότι ήδη τέθηκε σε εφαρμογή η αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών υγείας σε κύριες και σε επικουρικές συντάξεις, που θα προκαλέσει μείωση κατά 854 εκατ. ευρώ στο ετήσιο εισόδημα των συνταξιούχων από το 2016 και μετά.

Ο κ. Στρατούλης κάνει λόγο για προσπάθεια υποκλοπής της ψήφου του λαού «και κυρίως των συνταξιούχων, πριν προλάβουν να καταλάβουν τι τους επιφυλάσσει το 3ο μνημόνιο».