Οικονομία

ΜΤΠΥ: Εγγραφή υπαλλήλων του Υπουργείου Δικαιοσύνης

ΜΤΠΥ: Εγγραφή υπαλλήλων του Υπουργείου Δικαιοσύνης ΜΤΠΥ: Εγγραφή υπαλλήλων του Υπουργείου Δικαιοσύνης
ΜΤΠΥ: Εγγραφή υπαλλήλων του Υπουργείου Δικαιοσύνης Από τον Βασίλη Αγγελόπουλο Την εγγραφή υπαλλήλων του υπουργείο Δικαιοσύνης στο Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων (ΜΤΠΥ), αποφάσισε σε συνεδρίασή του το ΔΣ του Ταμείου. Στο εξής, θα προστεθούν στα μητρώα του Ταμείου όσοι υπάλληλοι του υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ζήτησαν τη διαγραφή τους από το πρώην Ταμείο Νομικών και νυν Ενιαίο Ταμείο Ανεξάρτητα Απασχολούμενων (Τομέας Νομικών).

 Η προσθήκη στο ΜΤΠΥ ισχύει από την ημέρα διαγραφής τους και μετά. Επίσης, στο Ταμείο προστίθενται οι υπάλληλοι που διορίσθηκαν στο υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων από την 1η Ιανουαρίου 2011 και μετά και οι οποίοι έχουν επιλέξει να υπαχθούν στην ασφάλιση του ΙΚΑ από την ημέρα διορισμού τους.

Πρόκειται για απόφαση που έρχεται να επικυρώσει προηγούμενη αμετάκλητη απόφαση που είχε λάβει από το 2014, το 9ο Τριμελές Τμήμα του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών.
Σημειώνεται ότι στην εν λόγω απόφαση δεν περιλαμβάνονται οι δικαστικοί λειτουργοί. Όσοι εξ αυτών διορίστηκαν πριν από την 1.1.2011 και είχαν δικαίωμα συμμετοχής στο ΜΤΠΥ, διατηρούν το ίδιο καθεστώς.