Παιδεία

Ξεκινούν οι ηλεκτρονικές εγγραφές και μετεγγραφές ΓΕΛ - ΕΠΑΛ για τη νέα σχολική χρονιά

Ξεκινούν οι ηλεκτρονικές εγγραφές και μετεγγραφές ΓΕΛ - ΕΠΑΛ για τη νέα σχολική χρονιά Φωτογραφία: eurokinissi
Οι προθεσμίες και η διαδικασία για τις ηλεκτρονικές εγγραφές και μετεγγραφές ΓΕ.Λ-ΕΠΑ.Λ

Οι ηλεκτρονικές αιτήσεις εγγραφής, ανανέωσης εγγραφής ή μετεγγραφής για το σχολικό έτος 2024-2025 ξεκινούν από την Πέμπτη 27 Ιουνίου και ώρα 07:00 έως και την Παρασκευή 5 Ιουλίου και ώρα 23:59.

Σε αυτό το χρονικό διάστημα είναι δυνατή η υποβολή νέων αιτήσεων, η τροποποίηση ή/και η διαγραφή τους, καθώς επίσης και η αποθήκευση ή/και εκτύπωσή τους.

Από τη Δευτέρα 01-07-2024 οι σχολικές μονάδες (ΓΕ.Λ., ΕΠΑ.Λ. και Π.ΕΠΑ.Λ.) εφημερεύουν μία ημέρα την εβδομάδα. Για να πληροφορηθείτε την ημέρα εφημερίας του σχολείου που σας ενδιαφέρει- ανάλογα με τη ΔΔΕ που ανήκει, πατήστε εδώ.

Τα αποτελέσματα κατανομής των μαθητών/τριών μέσω της επιλογής «Οι αιτήσεις μου» (κουμπί επάνω αριστερά μετά την είσοδο μέσω TaxisNet) θα είναι ορατά:

Για τα ΕΠΑ.Λ. από τη Δευτέρα 08-07-2024.
Για τα Πρότυπα ΕΠΑ.Λ. από τη Δευτέρα 08-07-2024.
Για τα ΓΕ.Λ. (περιλαμβάνονται Πρότυπα, Πειραματικά, Μουσικά, Καλλιτεχνικά και Διαπολιτισμικά Σχολεία) από την Παρασκευή 12-07-2024.
Η ομάδα υποστήριξης (helpdesk) είναι στη διάθεσή σας:

Τηλεφωνικά: από Δευτέρα έως και Παρασκευή 08.00- 16.00.
Μέσω e-mail: η αποστολή είναι δυνατή όλο το 24ωρο όλες τις ημέρες, ενώ οι απαντήσεις δίδονται συνήθως από Δευτέρα έως και Παρασκευή.

Η διαδικασία βήμα βήμα - Τι πρέπει να κάνουν γονείς και κηδεμόνες 

Η ηλεκτρονική εφαρμογή e-εγγραφές θα παραμείνει ανενεργή μέχρι την έναρξη της διαδικασίας υποβολής νέων αιτήσεων εγγραφής, ανανέωσης εγγραφής και μετεγγραφής σε ΓΕ.Λ., ΕΠΑ.Λ. και Π.ΕΠΑ.Λ. για το σχολικό έτος 2024-2025.

Επισημαίνεται ότι:

Έως τότε δεν διατίθεται καμία υπηρεσία της εφαρμογής.

Το σύστημα, στο πλαίσιο του Γενικού Κανονισμού για την Προστασία Δεδομένων (GDPR), δεν τηρεί στοιχεία αιτήσεων προηγούμενων ετών.

Αν είστε κηδεμόνας μαθητή/τριας ή επιθυμείτε εσείς εγγραφή, ανανέωση εγγραφής ή μετεγγραφή σε Γενικό και Επαγγελματικό Λύκειο, θα μπορείτε να υποβάλετε αίτηση για το σχολικό έτος 2024-2025, ανεξάρτητα από το σχολείο τελευταίας φοίτησης μόλις ενεργοποιηθεί η εφαρμογή.

Αίτηση θα πρέπει να γίνει για:

  • μαθητές/τριες Γ' Γυμνασίου που θα φοιτήσουν στην Α' Λυκείου (Δημόσιου ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ (ημερήσιου ή εσπερινού) ή ΠΕΠΑΛ).
  • μαθητές/τριες Α' & Β' Λυκείου που θα ανανεώσουν την εγγραφή τους για τη Β' ή Γ' τάξη αντίστοιχα (Δημόσιου ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ (ημερήσιου ή εσπερινού) ή ΠΕΠΑΛ) ή θα μετεγγραφούν σε άλλου τύπου σχολείο.

Θα χρειαστείτε τους προσωπικούς σας κωδικούς πρόσβασης στο Taxisnet.

Για όσο διάστημα είναι ανοιχτή η πλατφόρμα, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν νέες αιτήσεις, καθώς επίσης και να τροποποιούν, να διαγράφουν, να εκτυπώνουν και να αποθηκεύουν τις ήδη υποβληθείσες αιτήσεις τους.

Τα αποτελέσματα κατανομής των μαθητριών και μαθητών θα ανακοινωθούν στο πεδίο «Οι αιτήσεις μου» (επάνω αριστερά μετά την αυθεντικοποίηση στην πλατφόρμα):

για τα ΕΠΑΛ και τα Πρότυπα ΕΠΑΛ τη Δευτέρα 8 Ιουλίου 2024 και
για τα ΓΕΛ (περιλαμβάνονται Πρότυπα, Πειραματικά, Μουσικά, Καλλιτεχνικά και Διαπολιτισμικά Σχολεία) την Παρασκευή 12 Ιουλίου 2024.

Η ομάδα υποστήριξης (helpdesk) είναι στη διάθεσή των ενδιαφερομένων:

τηλεφωνικά από Δευτέρα έως και Παρασκευή 08.00 – 16.00 (210-3443911 για τα ΓΕΛ και 210-3443913 για τα ΕΠΑΛ και τα Πρότυπα ΕΠΑΛ) και
μέσω e-mail, στη διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. για τα ΓΕΛ και Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. για τα ΕΠΑΛ και τα Πρότυπα ΕΠΑΛ.