Οικονομία

Διευκρινίσεις του υπ. Εργασίας για το πρόγραμμα «Έργα του Ευρωπαϊκού Ταμείου Προσαρμογής στην Παγκοσμιοποίηση»

Διευκρινίσεις του υπ. Εργασίας για το πρόγραμμα «Έργα του Ευρωπαϊκού Ταμείου Προσαρμογής στην Παγκοσμιοποίηση» Διευκρινίσεις του υπ. Εργασίας για το πρόγραμμα «Έργα του Ευρωπαϊκού Ταμείου Προσαρμογής στην Παγκοσμιοποίηση»
Διευκρινίσεις του υπ. Εργασίας για το πρόγραμμα «Έργα του Ευρωπαϊκού Ταμείου Προσαρμογής στην Παγκοσμιοποίηση» Σε διευκρινίσεις προέβη το υπουργείο Εργασίας σχετικά με την παράταση του Προγράμματος για τα «Έργα του Ευρωπαϊκού Ταμείου Προσαρμογής στην Παγκοσμιοποίηση», σημειώνοντας ότι έγινε αφενός κατόπιν ευλόγου αιτήματος του Παντείου Πανεπιστημίου και αφετέρου κυρίως για λόγους σεβασμού στην προεκλογική δεοντολογία.

Σε δήλωσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας Ανδρέας Νεφελούδης ξεκαθαρίζει ότι οι διαρροές μέσω δημοσιευμάτων ότι η απόφαση ελήφθη κατόπιν πιέσεων, δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα τονίζοντας ότι «αυτό που κυρίαρχα μας απασχόλησε ήταν να μην υπάρχει διαγωνιστική διαδικασία την τελευταία εβδομάδα πριν από τις εκλογές καθώς θα ήταν τουλάχιστον απρεπές και σίγουρα θα επέσειε και καταγγελίες».

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα, που είχε ξεκινήσει το 2012 με στόχο την υποστήριξη ομάδων απολυμένων επιχειρήσεων, είχε διακοπεί και πρόσφατα επανεκκινήθηκε και αφορά τους εργαζομένους των επιχειρήσεων Sprider, Fokas, καθώς και εργαζομένους στο χώρο των ΜΜΕ.