Πολιτική

Πολάκης και Φάμελλος πιέζουν Κασσελάκη για debate

Πολάκης και Φάμελλος πιέζουν Κασσελάκη για debate
Στην επόμενη μέρα μοιάζει να περνά η κούρσα για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς ξεκαθαρίζει το τοπίο των 5 υποψηφιοτήτων, δηλαδή τους Παύλου Πολάκη, Σωκράτη Φάμελλο, Νικόλα Φαραντούρη, Απόστολο Γκλέτσο και Στέφανο Κασσελάκη.

Σε ότι αφορά, πάντως, τον τελευταίο, μένει να φανεί στην πράξη αν πράγματι σκοπεύει να σταματήσει τη συγκρουσιακή ρητορική του, όπως έχει εκφραστεί από τα «μαύρα ταμεία» και τις «κουκούλες» έως τη «διαπλοκή εντός ΣΥΡΙΖΑ» και την αμφισβήτηση της καθαίρεσης του. Σε περίπτωση που συνεχίσει να μην αποδέχεται τους κανόνες του παιχνιδιού και εξακολουθήσει να τραβάει το σχοινί, δεν μπορεί να αποκλειστεί κανένα σενάριο.

Να ξεκινήσει η πολιτική αντιπαράθεση για πολιτικά ζητήματα

Ωστόσο, φαίνεται πως τόσο ο ίδιος όσο και σε μεγάλο βαθμό οι άλλοι υποψήφιοι και τα στελέχη του κόμματος παίρνουν ως δεδομένη την υποψηφιότητα Κασσελάκη και τις επόμενες μέρες θα αρχίσουν να προγραμματίζουν και να πυκνώνουν τις περιοδείες τους και τις συναντήσεις τους με θεσμικούς φορείς και άλλες συλλογικότητες.

Παράλληλα, θα αρχίσουν να ξετυλίγουν τις στρατηγικές τους και προτεραιότητα των Σωκράτη Φάμελλου και Παύλου Πολάκη αποτελεί το πέρασμα της αντιπαράθεσης από τα διαδικαστικά ζητήματα κια την τοξικότητα στην πολιτική αντιπαράθεση θέσεων, αρχών και προγραμμάτων. Και αυτό, διότι θεωρούν ότι ο Στέφανος Κασσελάκης θα δυσκολευτεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις ενός πολιτικού διαλόγου διάρκειας ενός διμήνου.

Ο Πολάκης θα ζητήσει από Σβίγκου να θέσει θέμα debate στους υποψηφίους

Σε αυτή την κατεύθυνση, οι δύο συγκεκριμένοι διεκδικητές της προεδρίας, αλλά και ο Νικόλας Φαραντούρης, έχουν ξεκινήσει να πιέζουν τον Στέφανο Κασσελάκη για τη διεξαγωγή ενός ή ακόμη καλύτερα περισσότερων debate.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Παύλος Πολάκης ετοιμάζεται τις επόμενες μέρες να θέσει ακόμη πιο επιτακτικά το ζήτημα διεξαγωγής debate, ζητώντας από τη γραμματέα του κόμματος, Ράνια Σβίγκου, να καλέσει τους 5 υποψηφίους για να συμφωνηθούν οι όροι μιας τηλεμαχίας. Από την πλευρά του, ο Σωκράτης Φάμελλος έχει ήδη ξεκαθαρίσει ότι επιθυμεί να διεξαχθούν παραπάνω από ένα debate και αναμένεται και αυτός να γίνει πιεστικότερος. Παράλληλα, αμφότεροι προετοιμάζονται στις τηλεοπτικές τους εμφανίσεις να πιέσουν τον Στέφανο Κασελάκη, μέσα από τις τηλεοπτικές τους εμφανίσεις, σε συγκεκριμένα πολιτικά ζητήματα για την επόμενη μέρα του ΣΥΡΙΖΑ και της κοινωνίας

Ακόμη είναι νωρίς λένε από το επιτελείο Κασσελάκη

Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, ο Στέφανος Κασσελάκης φαίνεται πως, προς το παρόν, επιχειρεί να αποφύγει μια τηλεμαχία, καθώς στενοί του συνεργάτες απαντούν ότι "ακόμη είναι πολύ νωρίς για να ξεκινήσει η συζήτηση για διοργάνωση debate". "Ψωμί τυρί δεν έχουμε, ραπανάκια για την όρεξη", αναφέρουν χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας πως μέχρι το Σάββατο γίνονταν αλλαγές στο χρονοδιάγραμμα διεξαγωγής του Έκτακτου Συνεδρίου και ακόμη δεν ξέρουμε το μέρος διεξαγωγής του.