Οικονομία

Αντωνοπούλου: Νέα προγράμματα για 150.000 ανέργους το 2016

Αντωνοπούλου: Νέα προγράμματα για 150.000 ανέργους το 2016
Αντωνοπούλου: Νέα προγράμματα για 150.000 ανέργους το 2016 Τη δημιουργία 150.000 θέσεων εργασίας για ανέργους, από τον Μάρτιο του 2016 έως το τέλος του χρόνου, πρόταξε η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Ράνια Αντωνοπούλου, ως αντισταθμιστικά μέτρα για τις πολιτικές λιτότητας.

Η κα Αντωνοπούλου συμμετείχε στην 56η Σύνοδο της Επιτροπής του ΟΗΕ για τα Οικονομικά, Κοινωνικά και Πολιτιστικά Δικαιώματα, που πραγματοποιήθηκε στη Γενεύη στις 5 και 6 Οκτωβρίου. Στην εισαγωγική και καταληκτική παρέμβασή της, τόνισε ότι αυτές οι θέσεις εργασίας, θα έχουν διάρκεια από 8 έως 12 μήνες και στόχος είναι να παρέχουν ρευστότητα στην αγορά, συμβάλλοντας έτσι στην αναζωογόνηση της οικονομίας και, ως εκ τούτου, στη δημιουργία θέσεων εργασίας στην ιδιωτική οικονομία.

Η κα Αντωνοπούλου τόνισε ότι οι πολιτικές λιτότητας οδήγησαν στον περιορισμό του δικαιώματος στην εργασία και τρανή απόδειξη γι' αυτό είναι το γεγονός ότι η Ελλάδα παρουσιάζει τα μεγαλύτερα ποσοστά μακροχρόνιας ανεργίας (73,1%). Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά η υπουργός «η μέχρι τώρα εμπειρία αποδεικνύει ότι οι πολιτικές για βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας, μέσω της μείωσης των αποδοχών των εργαζομένων, οι επιλογές της συρρίκνωσης των κρατικών δαπανών και της αυξημένης φορολογίας, όχι μόνο δεν έδωσαν λύση στο ζήτημα του δημοσίου χρέους και δεν κατέστησαν ανταγωνιστική την οικονομία, αλλά υπονόμευσαν τα δικαιώματα των Ελλήνων πολιτών».

Απο τον Βασίλη Αγγελόπουλο