Οικονομία

Το ΣτΕ θα αποφασίσει για την παραγραφή της λίστας Λαγκάρντ

Το ΣτΕ θα αποφασίσει για την παραγραφή της λίστας Λαγκάρντ Το ΣτΕ θα αποφασίσει για την παραγραφή της λίστας Λαγκάρντ
Το ΣτΕ θα αποφασίσει για την παραγραφή της λίστας Λαγκάρντ Το ΣτΕ θα κρίνει την τύχη των υποθέσεων της «λίστας Λαγκάρντ». Η συνταγματικότητα των παρατάσεων για παραγραφή των φορολογικών υποθέσεων, όπως αυτές που βρίσκοντας στην επίμαχη λίστα θα συζητηθεί στο ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο μέσα στο Νοέμβριο.

Πληροφορίες του ραδιοφωνικού σταθμού «Αθήνα 9.84» αναφέρουν ότι από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων έχει υποβληθεί αίτημα να μην αναβληθεί η συζήτηση της υπόθεσης ώστε να υπάρξει απόφαση πριν το τέλος του έτους οπότε και παραγράφονται οι υποθέσεις.

Ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών κ. Αλεξιάδης χθες στο πλαίσιο των προγραμματικών δηλώσεων ότι θα γίνει ότι είναι δυνατών για να μην παραγραφούν οι υποθέσεις.

«Βάζουμε τέλος στην ελεγκτική απαξίωση υποθέσεων όπως η λίστα Λαγκάρντ, που έφτασε στην Ελλάδα το 2010 και χρειάστηκαν δύο χρόνια για να καταλήξει στους οικονομικούς εισαγγελείς. Κατέθεσα στα πρακτικά πλήρη πίνακα για την υπόθεση, όπου από τα 2.062 ονόματα έχει ξεκινήσει ο έλεγχος σε 481 υποθέσεις και ολοκληρώθηκε μόνο σε 136. Η λίστα Λαγκάρντ παραγράφεται 31/12/2015, και θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν να μην γίνει αυτό. Δεν είναι δυνατόν με μια υπόθεση τόσο μεγάλης σημασίας να έχουμε έναν τόσο μικρό αριθμό 300 ελεγκτών για αυτά τα ζητήματα», τόνισε ο κ. Αλεξιάδης.