Οικονομία

Για πρώτη φορά θα εφαρμοστεί ο νόμος στις φορολογικές δηλώσεις 2016

Για πρώτη φορά θα εφαρμοστεί ο νόμος στις φορολογικές δηλώσεις 2016 Για πρώτη φορά θα εφαρμοστεί ο νόμος στις φορολογικές δηλώσεις 2016
Για πρώτη φορά θα εφαρμοστεί ο νόμος στις φορολογικές δηλώσεις 2016 Την φιλοδοξία να εφαρμόσει για πρώτη φορά τον νόμο εκφράζει το Υπουργείο Οικονομικών αφού σχεδιάζει την έναρξη των φορολογικών δηλώσεων για το 2016 τον Φεβρουάριο.

Χθες ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών κ. Αλεξιάδης εξέφρασε αυτό τον στόχο να ξεκινήσουν οι φορολογικές δηλώσεις νωρίτερα από ποτέ. Ο κ. Αλεξιάδης φιλοδοξεί να έχουν εκδοθεί όλες οι νομοθετικές ρυθμίσεις εως τον Ιανουάριο και οι απαραίτητες εγκύκλιοι έως το τέλος του ίδιου μήνα. Εφόσον οι δηλώσεις ξεκινήσουν τον Φεβρουάριο θα δοθεί προθεσμία έως και το τέλος του Απριλίου.

Αυτό θα γλιτώσει και τους λογιστές που εδώ και δύο χρόνια μέσα στον Αύγουστο υπέβαλαν δηλώσεις.

Η έναρξη υποβολής αυτή των φορολογικών δηλώσεων νωρίτερα ίσως θα επιτρέψει και την καταβολή του φόρου εισοδήματος σε περισσότερες δόσεις με αποτέλεσμα το βάρος της υπερφορολόγησης που θα αντιμετωπίσουν όλοι οι φορολογούμενοι να επιμεριστεί αναλόγως

Το χρονοδιάγραμμα για τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να καταστεί εφικτό θα είναι ασφυκτικό αφού δεν απαιτούνται και λίγες κινήσεις από μεριάς ιδιαίτερα της Γενικής Γραμματείας Εσόδων. Στο εγχείρημα αυτό θα παίξουν σημαντικό ρόλο και οι αλλαγές στο φορολογικό που προωθεί το οικονομικό επιτελείο για το επόμενο έτος.