Οικονομία

Στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο - Αγκάθι οι αλλαγές στο Ασφαλιστικό

Στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο - Αγκάθι οι αλλαγές στο Ασφαλιστικό Στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο - Αγκάθι οι αλλαγές στο Ασφαλιστικό
Στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο - Αγκάθι οι αλλαγές στο Ασφαλιστικό Στη Βουλή κατατίθεται το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση το βράδυ του Σαββάτου και πρέπει να ψηφιστεί με τη διαδικασία του επείγοντος το αργότερο μέχρι τις 17/10. Αγκάθι φαίνεται ότι θα αποτελέσουν οι αλλαγές στο Ασφαλιστικό

Σύμφωνα με πληροφορίες, κάποιοι από τους βουλευτές της συγκυβέρνησης δείχνουν αιφνιδιασμένοι καθώς το ανέμεναν πιο "ήπιο" τόσο στα φορολογικά αλλά κυρίως στα ασφαλιστικά ζητήματα. Και αυτό με τη λογική ότι τις επόμενες εβδομάδες θα ακολουθήσουν άλλα 2-3 πολυνομοσχέδια. Στις μεταξύ τους συζητήσεις δεν έκρυβαν ότι είναι προβληματισμένοι.

Φαίνεται ωστόσο πως ο κ. Τσίπρας ελέγχει τις ισορρροπίες στην κοινοβουλευτική του ομάδα ενώ δεν διαφαίνεται κάποια διαρροή και από την πλευρά των Ανεξαρτήτων Ελλήνων.

Ένας από τους λόγους, ωστόσο που τεκμαίρεται πως οδήγησε την κυβέρνηση να φέρει το πολυνομοσχέδιο σε άνω του ενός άρθρα είναι γιατί προσδοκά σε ψήφους και από βουλευτές της αντιπολίτευσης.

Σύμφωνα, ωστόσο, με πληροφορίες πολλοί είναι οι βουλευτές της ΝΔ που θεωρούν ορθότερο το κόμμα να μην ψηφίσει κάποιο άρθρο γιατί θα πρέπει να καταγραφεί ότι το πολυνομοσχέδιο περνά με τις 155 ψήφους του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ.

Υπάρχουν ωστόσο φωνές που αναφέρουν ότι τουλάχιστον στο θέμα της φοροδιαφυγής θα μπορούσαν να δώσουν θετική ψήφο. Οι περισσότεροι βουλευτές αυτής της κατηγορίας προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ και από το Ποτάμι.