Οικονομία

Σχεδιάζουν και δεύτερη έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης

Σχεδιάζουν και δεύτερη έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης Σχεδιάζουν και δεύτερη έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης
Σχεδιάζουν και δεύτερη έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης Όπως δήλωσε o υφυπουργός Εργασίας Τάσος Πετρόπουλος, ερωτηθείς για δημοσίευμα κυριακάτικης εφημερίδας που επισημαίνει ότι το ασφαλιστικό φέρνει "ψαλίδι" στους μισθούς, «το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης είναι σύστημα αλληλεγγύης. Πρέπει να δούμε το μέτρο που αρμόζει στον καθένα και πού μπορεί πραγματικά».

«Πρέπει να καταργήσουμε ένα σύστημα που δημιουργεί οφειλέτες, διωκόμενους, ανήμπορους», συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Real News, το σχέδιο της κυβέρνησης προβλέπει εισφορά σε μισθούς άνω των 1.200 ευρώ. Μεγαλύτερες θα είναι οι επιβαρύνσεις για τις αποδοχές άνω των 2.000 ευρώ.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου που θα γίνει μέσα στην εβδομάδα, ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος, πρόκειται να παρουσιάσει το νέο σχέδιο και θα υποστηρίζει την πρόταση της Επιτροπής Σοφών για τη δημιουργία αποθεματικού στην οποία θα εισφέρουν οι υψηλόμισθοι εργαζόμενοι.

Σύμφωνα με την εφημερίδα θα θεσπιστούν για όλους τους εργαζόμενους συγκεκριμένα ποσοστά, τα οποία θα κλιμακώνονται ανάλογα με το μισθό τους. Στα υψηλότερα κλιμάκια, τμήμα της εισφοράς που θα δίνει ο ασφαλισμένος θα παρακρατείται για την ενίσχυση του αποθεματικού και δεν θα πιστώνεται στον νοητό ατομικό του λογαριασμό.