Οικονομία

Στους δρόμους της χώρας το ΠΑΜΕ για το ασφαλιστικό

Στους δρόμους της χώρας το ΠΑΜΕ για το ασφαλιστικό
Στους δρόμους της χώρας το ΠΑΜΕ για το ασφαλιστικό Απο τον Βασίλη Αγγελόπουλο Μαζικές συγκεντρώσεις, αναμένεται να ξεκινήσουν σε λίγη ώρα, με πρωτοβουλία του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου (ΠΑΜΕ), ως μια πρώτη αντίδραση τα μέτρα που επίκεινται στην Κοινωνική Ασφάλιση.

Το ΠΑΜΕ θεωρεί ότι βρίσκεται σε εξέλιξη μια προσπάθεια κατάργησης του κοινωνικού χαρακτήρα του Ασφαλιστικού Συστήματος στην Ελλάδα. Επίσης, οι συγκεντρώσεις πραγματοποιούνται ενάντια στη φορεπιδρομή στο λαϊκό εισόδημα, στην αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, στις απολύσεις και στις ιδιωτικοποιήσεις.

Η συγκέντρωση στην Αθήνα είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσει στις 6 και μισή το απόγευμα. Ανάλογες συγκεντρώσεις αναμένεται να πραγματοποιηθούν σε περισσότερες από 50 πόλεις της Ελλάδος. Ειδικότερα, έχουν προγραμματιστεί από το ΠΑΜΕ συγκεντρώσεις σε Αγρίνιο, Αλεξάνδρεια, Αλεξανδρούπολη, Αλιβέρι, Άργος, Άρτα, Βέροια, Βόλο, Γιαννιτσά, Γρεβενά, Δράμα, Έδεσσα, Ελευσίνα, Ζάκυνθο, Ηγουμενίτσα, Ηράκλειο, Θεσσαλονίκη, Θήβα, Ικαρία, Ιωάννινα, Καβάλα, Καλαμάτα, Καρδίτσα, Καστοριά, Κατερίνη, Κέρκυρα, Κεφαλονιά, Κιλκίς, Κοζάνη, Κομοτηνή, Κόρινθος, Κως, Λαμία, Λασίθι, Λαύριο, Λήμνος, Λιβαδειά, Μουδανιά, Μυτιλήνη, Ξάνθη, Οινόφυτα, Πάτρα, Πειραιά, Πολύγυρο, Πρέβεζα, Πτολεμαϊδα, Ρέθυμνο, Ρόδο, Σάμο, Σέρρες, Σκιάθο, Σκόπελο, Σύρο, Τρίπολη, Φλώρινα, Χανιά και Χαλκίδα. Για αύριο είναι προγραμματισμένη συγκέντρωση στη Χίο, ενώ το Σάββατο θα γίνει ξεχωριστή συγκέντρωση στη Νάουσα.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη το ΠΑΜΕ έχει εξαγγείλει πανελλαδική κινητοποίηση για τις 12 Νοεμβρίου, ημερομηνία που ίσως κατατεθεί το επίμαχο νομοσχέδιο για το Ασφαλιστικό, στη Βουλή. Την ίδια ημέρα έχουν προγραμματίσει γενική απεργία, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.