Οικονομία

ΙΚΑ: Δάνειο 210 εκατ. ευρώ για να βγουν οι συντάξεις

ΙΚΑ: Δάνειο 210 εκατ. ευρώ για να βγουν οι συντάξεις
ΙΚΑ: Δάνειο 210 εκατ. ευρώ για να βγουν οι συντάξεις Απο τον Βασίλη Αγγελόπουλο Για να καταφέρει να καταβάλλει χωρίς προβλήματα τις συντάξεις του επόμενου μήνα, το ΙΚΑ αποφάσισε να ζητήσει ολιγοήμερο δάνειο ύψους 210 εκατ. ευρώ, από ορισμένους υπο – τομείς ασφάλισης, που έχουν ενταχθεί σε αυτό. Η σχετική απόφαση υπογράφηκε από τον αρμόδιο υπουργό Εργασίας, κ. Γιώργο Κατρούγκαλο όπου ορίζεται ξεκάθαρα ότι το δάνειο το χορηγούν ο Τομέας Ασφάλισης Προσωπικού (ΤΑΠ) ΔΕΗ (100 εκατ. ευρώ), ο Τομέας Ασφαλισμένων Δημοσίου (70 εκατ. ευρώ) και ο Τομέας Ασφαλισμένων Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων (ΤΥΔΚΥ - 40 εκατ. ευρώ).

Το δάνειο χορηγείται για το διάστημα από 27 Οκτωβρίου έως 5 Νοεμβρίου και θα αποπληρωθεί έντοκα από το ΙΚΑ, προς τους παραπάνω Τομείς.

Το επιτόκιο, με το οποίο βαρύνεται το δάνειο, αντιστοιχεί με το ποσοστό απόδοσης του «Κοινού Κεφαλαίου Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου και Ασφαλιστικών Φορέων» (Κοινό Κεφάλαιο) που διαχειρίζεται η Τράπεζα της Ελλάδος, όπως αυτό διαμορφώθηκε στο τέλος της τελευταίας διαχειριστικής χρήσης.