Οικονομία

«Εμφύλιος» στους φαρμακοποιούς για το διευρυμένο ωράριο

«Εμφύλιος» στους φαρμακοποιούς για το διευρυμένο ωράριο «Εμφύλιος» στους φαρμακοποιούς για το διευρυμένο ωράριο
«Εμφύλιος» στους φαρμακοποιούς για το διευρυμένο ωράριο Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ) κατέθεσε στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών αίτηση διαγραφής κατά του Φαρμακευτικού Αναπτυξιακού Ινστιτούτου Ελλάδος (ΦΑΝΙΕ).

Ο ΠΦΣ υποστηρίζει πως το σωματείο των φαρμακοποιών με διευρυμένο ωράριο λειτουργίας επιχειρεί  να υποκαταστήσει τον θεσμικό ρόλο του ΠΦΣ, κατά παράβαση των διατάξεων του νόμου 3601/28.

Ο πρόεδρος του ΠΦΣ, Κωνσταντίνος Λουράντος, δήλωσε πως «έχουμε καθήκον να καταγγείλουμε όλους αυτούς που υπονομεύουν την λειτουργία του φαρμακείου της γειτονιάς και υπαγόρευσαν την απαράδεκτη απόφαση του υπουργείου Υγείας. Το εν λόγω σωματείο, λαλίστατο σε κάθε άλλη περίπτωση, απέδειξε την ενοχή του σιωπώντας ηχηρά στην πρόσφατη κινητοποίηση που αφορούσε το μέλλον των φαρμακείων. Η στάση του είναι διασπαστική και διχαστική».

Η κόντρα μεταξύ του ΠΦΣ και του ΦΑΝΙΕ κρατάει αρκετό καιρό, με αφορμή το διευρυμένο ωράριο λειτουργίας των φαρμακείων.

Το ΦΑΝΙΕ έχει ταχθεί ανοιχτά υπέρ του διευρυμένου ωραρίου λειτουργίας, όμως ο ΠΦΣ δεν είναι ποτέ με καλό μάτι την ίδρυση του σωματείου, κατηγορώντας το για απόπειρα διάσπασης του κλάδου.