Οικονομία

ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ: Μόνο οφέλη από τις συναλλαγές με κάρτα

ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ: Μόνο οφέλη από τις συναλλαγές με κάρτα ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ: Μόνο οφέλη από τις συναλλαγές με κάρτα
ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ: Μόνο οφέλη από τις συναλλαγές με κάρτα Το πλαστικό χρήμα πρέπει να επεκταθεί άμεσα στο μικρομεσαίο εμπόριο γιατί αυτό συμφέρει τους πάντες. Ωστόσο, πρέπει άμεσα να υπάρξουν και νομοθετικές παρεμβάσεις για να ξεπεραστούν κάποια θέματα που βάζουν εμπόδια στην εξάπλωση των τερματικών POS».

Aυτό δήλωσε, χθες το απόγευμα, μιλώντας στην ΕΡΤ ο κ. Δημήτρης Μπίμπας, επιστημονικός συνεργάτης του Ινστιτούτου Μικρών Επιχειρήσεων της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών, Εμπόρων Ελλάδας.

Ο κ. Μπίμπας, αναφέρθηκε στα στοιχεία της έρευνας του ΙΜΕ-ΓΣΕΒΕΕ και τόνισε για το θέμα: » Αν και βρέθηκαν απροετοίμαστες οι μικρές επιχειρήσεις, σιγά-σιγά προσαρμόζονται. Πρέπει, ωστόσο, οι τράπεζες να μην έχουν υψηλές προμήθειες, πρέπει να διασφαλιστεί ότι εφόσον μπαίνουν χρήματα στον λογαριασμό της επιχείρησης, αυτά να μην δεσμεύονται από εφορία, ενώ πρέπει να εκλείψει και η πολυπλοκότητα της γραφειοκρατίας. Συγχρόνως, οι τράπεζες, δεν θα πρέπει να είναι διστακτικές στο να εφοδιάζουν τις επιχειρήσεις με τερματικά POS, γιατί υπάρχουν ουκ ολίγα αιτήματα που ακόμα να εξυπερετηθούν».