Οικονομία

Τα προβλήματα παραμένουν αλλά ο ΟΑΕΔ αποκτά σελίδα στο Facebook

Τα προβλήματα παραμένουν αλλά ο ΟΑΕΔ αποκτά σελίδα στο Facebook Τα προβλήματα παραμένουν αλλά ο ΟΑΕΔ αποκτά σελίδα στο Facebook
Τα προβλήματα παραμένουν αλλά ο ΟΑΕΔ αποκτά σελίδα στο Facebook Την μετάβαση στην ηλεκτρονική εποχή και την επέκταση του στα social media επιχειρεί η Διοίκηση του ΟΑΕΔ δημιουργώντας σελίδα στο Facebook. Ως εδώ καλά, μπορεί να πει κανείς ... αφου μόνο θετική μπορεί να χαρακτηριστεί η κίνηση αυτή. Μήπως όμως η επικοινωνιακή πολιτική δεν θα λύσει τα προβλήματα που υπάρχουν στις υπηρεσίες του Οργανισμού;

Συγκεκριμένα σύμφωνα με την ανακοίνωση του, ο ΟΑΕΔ κάνει γνωστό ότι επεκτείνεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (social media). Ο Οργανισμός δημιούργησε το δικό του λογαριασμό στο Facebook, προκειμένου να διευρύνει τις δυνατότητες επικοινωνίας με ανέργους, εργαζόμενους, επαγγελματίες, επιχειρηματίες και φορείς.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση στη σελίδα του ΟΑΕΔ, η οποία θα είναι στη διάθεση του κοινού τη Δευτέρα 23 Νοεμβρίου, θα αναρτώνται όλες οι πληροφορίες του Οργανισμού για τις παροχές του, τα προγράμματα απασχόλησης και εκπαίδευσης, αλλά και ειδήσεις για την αναδιοργάνωση των υπηρεσιών και τη λειτουργία των εκπαιδευτικών του μονάδων.

Επίσης καλεί τους ενδιαφερόμενους να επισκεφθεί το νέο χώρο δημόσιας προβολής του ΟΑΕΔ (https://www.facebook.com/oaed.gr) και να δικτυωθεί με τον Οργανισμό στην νέα εποχή της ψηφιακής επικοινωνίας.

Ενώ συμπληρώνει ο ΟΑΕΔ ολοκληρώνοντας την ανακοίνωση του... «Ας γίνουμε… φίλοι»

Το ερώτημα είναι όμως εαν βοηθήσει μια ακόμη σελίδα στο Facebook ωστε να αναρτά δελτία τύπου κάτι που κάνει ήδη στον ιστότοπο του. Μήπως η Διοίκηση θα πρέπει να λύσει τα χρόνια προβλήματα του Οργανισμού ..κάτι που εως τώρα δεν φαίνεται να πετυχαίνει.

Όπως για παράδειγμα να μην ταλαιπωρεί τους ανέργους με τις συνεχόμενες καθυστερήσεις των προγραμμάτων ή με τα διαρκεί λάθη στην ανακοίνωση τους που οδηγεί σε χιλιάδες ενστάσεις με αποτέλεσμα την ταλαιπωρία των ανέργων πολιτών.