Οικονομία

Στο ΚΕΑΟ οι οφειλές ασφαλιστών προς το ΤΕΑ – ΕΑΠΑΕ

Στο ΚΕΑΟ οι οφειλές ασφαλιστών προς το ΤΕΑ – ΕΑΠΑΕ Στο ΚΕΑΟ οι οφειλές ασφαλιστών προς το ΤΕΑ – ΕΑΠΑΕ
Στο ΚΕΑΟ οι οφειλές ασφαλιστών προς το ΤΕΑ – ΕΑΠΑΕ Από τον Βασίλη Αγγελόπουλο Στο Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ) ανέθεσε το υπουργείο Εργασίας, την είσπραξη ληξιπρόθεσμων οφειλών που έχουν δημιουργηθεί προς το Ταμείο Επαγγελματικής Ασφάλισης Επικούρισης Ασφαλιστών και Προσωπικού Ασφαλιστικών Επιχειρήσεων (ΤΕΑ – ΕΑΠΑΕ).

Πρόκειται για απαιτήσεις που προκύπτουν από εισφορές και αχρεώστητα καταβληθείσες παροχές, σε περίπτωση ολικής ή μερικής καθυστέρησης της εξόφλησής τους. Σε αυτές συμπεριλαμβάνονται και οι τυχόν επιβαρύνσεις που μπορεί να έχουν προκύψει από προσαυξήσεις ή / και από τόκους υπερημερίας κατά τις διατάξεις του Κώδικα Εισπράξεως Δημοσίων Εσόδων

Στον απόφαση που υπογράφει ο υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, κ. Τάσος Πετρόπουλος τονίζεται ότι για τις Πράξεις Βεβαίωσης Οφειλής που διαβιβάζονται από το ΤΕΑ−ΕΑΠΑΕ – ΝΠΙΔ στο ΚΕΑΟ δεν συντάσσεται χρηματικός κατάλογος. Επίσης, κατά τον διαχωρισμό των Οφειλών του ΤΕΑ−ΕΑΠΑΕ – ΝΠΙΔ και τον προσδιορισμό των μέτρων αναγκαστικής είσπραξης από το ΚΕΑΟ λαμβάνονται υπόψη και τα κριτήρια που προτείνει το ΔΣ του ΤΕΑ−ΕΑΠΑΕ – ΝΠΙΔ προς το Κέντρο.