Οικονομία

Εμπλοκή στις συντάξεις, λόγω «Δίας»

Εμπλοκή στις συντάξεις, λόγω «Δίας»
Εμπλοκή στις συντάξεις, λόγω «Δίας» Απο τον Βασίλη Αγγελόπουλο Ξαφνικό πρόβλημα, αν και περιορισμένης έκτασης, σημειώθηκε χθες με την καταβολή της πρώτης «παρτίδας» επικουρικών συντάξεων που χορηγεί το ΕΤΕΑ. Παρά το γεγονός ότι, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, τα ποσά είχαν πιστωθεί στους λογαριασμούς των δικαιούχων εδώ και δύο ημέρες, από την Τετάρτη, εντούτοις υπήρξαν συνταξιούχοι που δεν κατάφεραν χθες να δουν στους λογαριασμούς τους, τα ποσά που τους αναλογούσαν.

Πηγές του υπουργείου Εργασίας, τόνιζαν ότι πρόκειται για πρόβλημα που δημιουργήθηκε μέσω του διατραπεζικού συστήματος Δίας και το οποίο σήμερα αναμένεται να έχει λυθεί. Σημειώνεται ότι το ΕΤΕΑ καταβάλλει συντάξεις, σήμερα Παρασκευή 27 Νοεμβρίου και την ερχόμενη Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου.

Επίσης, σήμερα το μεσημέρι πιστώνονται τα 41 εκατ. ευρώ που είναι η μηνιαία καταβολή του μερίσματος στους περίπου 280.000 δικαιούχους του Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων (ΜΤΠΥ). Τα ποσά που αναλογούν στους συνταξιούχους που λαμβάνουν το συγκεκριμένο μέρισμα, αναμένεται να είναι διαθέσιμα την ερχόμενη Δευτέρα. Πληροφορίες ήθελαν ότι έως την τελευταία στιγμή έλειπαν περίπου 4 εκατ. ευρώ από την καταβολή του μερίσματος, με το υπουργείο Εργασίας να εμφανίζεται καθησυχαστικό.